изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 07:00 EEST
БОГАТ Е ПРАЗНИЧНИЯТ АФИШ НА ДОБРИЧ ЗА КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА    
КоледаВ петък от 17 ч. на площад „Свобода“ ще се състои детско тържество за запалване на светлините на коледната елха „Да посрещнем Дядо Коледа“. Целият месец декември изобилства от прояви, които изпъстрят празничния му афиш. В Народно читалище ”Йордан Йовков – 1870 г.” ще има коледни прожекции: „Годината без Дядо Коледа“, организирани в партньорство с Центъра за психично здраве. На 7 декември в Регионалната библиотека „Дора Габе“ ще се открие изложба на библиотечни документи „Духът на Коледа”.

Ще бъде представена коледна изложба рисунки на Детска школа по изобразително изкуство с ръководител Олга Иванова и Ателие за изобразително изкуство „Палитра“ с ръководител Галина Върбанова при Общински младежки център.
От 7 до 13 декември в етнографи от Регионалния исторически музей ще изнесат по училища тематични беседи „Коледа в Добруджа“. Във фоайето на Окръжния съд коледна изложба ще бъде подредена с рисунки на малките художници от ателие „Стела и Дара” при Общински младежки център с ръководители Стела Славова и Даринка Стаматова.
Първият коледен концерт „Дарования 2015“ ще се проведе на 11 декември от 18 ч. в зала „Добротица“. Той ще бъде с участието на лауреати на национални и международни фолклорни конкурси и фестивали, носители на престижни награди. Същата вечер ще е и коледната продукция на Детски хор „Маестро „Захари Медникаров“ – малък състав, с гл. диригент Е. Пастърмаджиева и диригент Р. Дурмушлийска. На 12-и в Художествена галерия „Борис Георгиев“ – Варна празничен концерт ще изнесат детски хор „Маестро Захари Медникаров“ с гл. диригент Елвира Пастърмаджиева и диригент Росица Дурмушлийска, възпитаници на Музикална къща „Катлин“ и Детски хор „Хорал“ с диригент Веселина Симеонова.
Изложба на сурвакници „Коледно вълшебство“ на Целодневните детски градини ще се открие в галерията на 14 декември от 16.30 ч. От 18 часа същия ден в Огледална зала „Нели Божкова“ ще бъде коледният класически концерт „Дарования“ с участието на лауреати на национални и международни конкурси и фестивали, носители на престижни награди. На 15-и в Концертна зала „Добрич“ ще е коледен поп-рок концерт  с участието на поп-рок изпълнители – лауреати на национални и международни конкурси и фестивали – носители на престижни награди от фестивали и конкурси, а от 19  ч. в УСШ „Изида“ - коледен поп-рок концерт  с участието на танцови формации – носители на престижни награди от шампионати, държавни първенства, международни турнири.
Ще бъдат организирани изложби на школите по изобразително изкуство в града, както и концерти на различни формации.
На 17 декември от 18 ч. в концертна зала „Добрич“ ще е празничният концерт на Калуди Калудов с оркестъра на Държавна опера – Бургас. В програмата са включени италиански канцонети.
На 19 декември от 11 ч. в УСШ „Изида“ ще бъде детският коледен спектакъл „Сезони“ на Зонална танцова организация „Алексия” с хореограф и ръководител Севдалина Мавродиева – Нейкова, а от 15 ч. - танцов спектакъл „В очакване на Коледа“, също на ЗТО  „Алексия”.
На 21 декември от 18.00 ч. в концертна зала „Добрич“ ще бъде коледният концерт на Духов оркестър – Добрич с диригент Стоян Монов и училищен духов оркестър при СОУ „Св. Климент Охридски“.
В дните от 22 до 30 декември на площад „Свобода“ празнични концерти ще изнесе Духовият оркестър.
Тържествата в последния ден на годината започват в 11 ч. на площад „Свобода“ с общоградски празник „Сурва, сурва!” с участието на фолклорни танцови клубове  от Добрич. Празникът вечерта за посрещане на новата година е с начален час 23.45 ч. НДТ

 


Сходни връзки

БОГАТ Е ПРАЗНИЧНИЯТ АФИШ НА ДОБРИЧ ЗА КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди