изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:55 EEST
10 ГОДИНИ ЩЕ ЛЕЖИ В ЗАТВОРА ТРАФИКАНТ НА КОКА … КОГАТО ГО ОТКРИЯТ    
Ред и сигурностВарненският апелативен съд потвърди присъдата на Окръжния съд в Добрич, с която добричлията Желязко А. Ж. е осъден на 10 години затвор за участие в трафик на дрога. През август 2007 г. в съучастие с И.Р.И. като помагач, умишлено е улеснил държането без надлежно разрешително на наркотични вещества в голямо количество - кокаин с тегло 4 004.4 гр. на стойност около 1 млн. лв. с цел разпространение. Първата инстанция го е осъдила на лишаване от свобода за срок от десет години, при първоначален строг режим на изтърпяване и глоба в размер на 12 000 лева.

Желязко е ангажирал друг добричлия, който бил зле финансово, да отиде до гр. Бърно в Чехия и да получи пакет, съдържащ наркотик, изпратен по пощата от Коста Рика. Целта е била да се получи наркотик, произведен в Централна или Южна Америка, който да бъде внесен на територията на Европейския съюз и след това разпространен за употреба.
На 13.08.2007 г. колетът пристигнал от Коста Рика в Чехия в централната поща в Прага. На 14 август той бил препратен до клона на чешките пощи в Бърно. Колетът породил съмнения в органите на  полициятa, тъй като няколко дни преди това бил заловен друг пакет с хероин,  изпратен също от Коста Рика. Прокурор издал заповед за подмяна на пощенската пратка. Полицаите инструктирали пощенските служители какво да правят, като трябвало да разберат кой ще дойде за получаването на колета и  да направят всичко възможно, за да забавят предаването му. Така на 21.08.2007 г. куриерът отишъл в пощенския клон, посочен му от Желязко, представил личната си карта и кода на пратката, като поискал нейното получаване. На 23-и, около 1 час след доставянето на колета, той бил задържан от полицията.
Р. започнал да изтърпява наложената му от чешките власти присъда от 12 години затвор. По-късно бил приведен за доизтърпяване на наказанието в България.
В хода на досъдебното производство Желязко бил обявен за общодържавно издирване, а по-късно и за международно издирване и чрез Интерпол. Има данни, че се е укрил в Гърция. На гръцката полиция е бил предаден адрес, където вероятно пребивава, но липсва информация да са го открили. НДТ
 


Сходни връзки

10 ГОДИНИ ЩЕ ЛЕЖИ В ЗАТВОРА ТРАФИКАНТ НА КОКА … КОГАТО ГО ОТКРИЯТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди