изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:57 EEST
Президентът на САЩ направи обръщение към нацията (ОБЗОР)    
По света Вашингтон. Американският президент Барак Обама се опита да успокои изнервената американска общественост след терористичното нападение миналата седмица в Калифорния, като направи обръщение, имащо за цел да хвърли светлина върху действията на правителството срещу увеличаващата се заплаха. Говорейки от Овалния кабинет, Обама заяви, че терористичните действия в Париж и Сан Бернардино са били вдъхновени, но не извършени от „Ислямска държава“.

Речта на президента нямаше за цел да обяви нова стратегия или нова политика в борбата с терористичната заплаха в САЩ или чужбина. По-скоро тя беше насочена да информира американците относно продължаващите усилия на президентската администрация и да призове гражданите на САЩ да не се поддават на страха.
В обръщението си към нацията държавният глава каза, че САЩ са готови да унищожат всяка терористична заплаха, включително и „Ислямска държава“ . Същевременно той подчерта, че Съединените щати не трябва да се въвличат в мащабна война в Сирия и Ирак.
Обама заяви, че мюсюлманската двойка, извършила нападението в Сан Бернардино е „поела по тъмния път на радикализацият, прегърнала е извратена интерпретация на исляма, която призовава за война срещу САЩ и Запада“.
Прекратяването на огъня в Сирия ще помогне на САЩ , техните съюзници и Русия да се борят с „Ислямска държава“, заяви Обама като добави, че САЩ работят заедно с Турция за затварянето на турско-сирийската граница и пресичането на каналите за доставка на бойци и финансиране на джихадистите.
Американският президент Барак Обама призова мюсюлманите да се борят с „екстремистката идеология“ и да бъдат съюзници на Запада в борбата срещу „Ислямска държава“.Той не пропусна да призове и за по-строг контрол над оръжията в САЩ, в светлината на стрелбата в Калифорния. Обама призова още технологичните компании да работят заедно със органите на реда в САЩ с цел предотвратяването на използването на социалните мрежи и криприращите технологии от терористи. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Президентът на САЩ направи обръщение към нацията (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди