изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:22 EEST
26 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕ ТО НА СДС ОТБЕЛЯЗА СИНЯТА ПАРТИЯ В ДОБРИЧ    
Политика26 години от създаването на СДС бяха отбелязани в Добрич. На поканата на ръководството на синята партия се отзоваха кметът Йордан Йорданов и членове на екипа му, общински съветници от Реформаторски блок, представители на общинските организации на СДС от областта.

Сред присъстващите бяха и двама от основателите на СДС в Добрич – д-р Николай Николов и д-р Златко Златев.
Общинският лидер на СДС Веселин Димитров припомни, че СДС стартира, като съюз между няколко неправителствени организации и възстановени стари партии. „Целта на този съюз беше да замени стария комунистически строй и да установи демокрация в Българи“, каза той. И подчерта, че през тези години СДС може да се похвали с редица значими успехи, но също така, не може да не си признае и редица неудачи и откровени грешки. „ На нашите плещи носим свои и чужди такива неудачи. Радвам се, че, въпреки всичко, днес сме се събрали членове и симпатизанти, нашите приятели от Реформаторския блок, кметския екип, медии, за да почетем този символичен рожден ден на СДС“, каза Веселин Димитров.
д-р Николай Николов припомни пред медиите дните отпреди 26 години, когато, като студент по медицина, заедно със свой колега от Разград, създават независимо студентско дружество, което е алтернатива на тогавашната  комсомолска организация. Той припомни, че първата среща на организацията в Добрич е била в ПМГ „Иван Вазов“, в една класна стая. „Оттам тръгна опозиционното движение в тогавашния Толбухин“, разказа д-р Николов. Според него, най-големият успех на СДС е осъществяването на тежките и болезнени реформи с които страната ни се превръща от  комунистическа  в демократична. Организацията в Добрич също има своите положителни и отрицателни страни, защото има хора, които я държат на крака, водени от  идеални принципи, коментира той.
За мен 10 ноември е една много мъничка победа и промяна. За мен важната дата в развитието на България е 10 януари 1997 г., когато дойде правителството на Стефан Софиянски и започнаха реалните реформи и приватизация”, казва той.
Според д-р Златко Златев, който е и бивш председател на СДС, най-големият успех на СДС в Добрич е спечелването на изборите през 1991 г., участието в националния еуфоричен процес през 1997 г., което той определя като върха. Оптимист е, че синята идея започва да се възражда. Стимул за това, според него, ще даде победата на Реформаторския блок на кметските избори в Добрич.   НДТ


 


Сходни връзки

26 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕ ТО НА СДС ОТБЕЛЯЗА СИНЯТА ПАРТИЯ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди