изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:48 EEST
Премиерът Борисов представи Захариева като новия правосъден министър    
Новини Премиерът Бойко Борисов представи Екатерина Захариева като номинацията на ГЕРБ за министър на правосъдието. Това стана началото на заседанието на Министерски съвет. По-късно днес тя ще бъде представена на политическите партии в парламента.

Премиерът Бойко Борисов представи Екатерина Захариева като номинацията на ГЕРБ за министър на правосъдието.


Това стана началото на заседанието на Министерски съвет. По-късно днес тя ще бъде представена на политическите партии в парламента.

Копирано от standartnews.com


"Събрахме се лидерите на ГЕРБ и Реформаторския блок, защото както многократно съм казвал, когато се избира министър, трябва да бъде направено в този формат. След това се срещнахме с АБВ и Патриотичния фронт, те също декларираха своята подкрепа. Спрели сме се на Екатерина Захариева. А сега ще отидем в Народното събрание и ще се срещнем с парламентарните групи и се надявам до петък да приключим всички процедури", каза Борисов пред министрите.

Екатерина Захариева е юрист по образование. Политическата ѝ кариера стартира с първия кабинет на ГЕРБ, в който бе заместник-министър на регионалното развитие. След спечелването на президентските избори през 2011 година от Росен Плевнелиев, тя стана негов главен скеретар в президентството.

След това зае поста министър на регионалното развитие в двата служебни кабинета, които Плевнелиев назначава – правителствата на Марин Райков и Георги Близнашки. Във второто, съвместно с тази длъжност, беше и министър на инвестиционното проектиране.
standartnews.com

Екатерина Захариева

Екатерина Спасова Захариева е български политик и юрист, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството в първото правителство на Бойко Борисов и Главен секретар на президента Росен Плевнелиев в периода от 23 януари 2012 до 12 март 2013 г. От 13 март до 29 май 2013 г. е заместник министър-председател и министър на регионалното развитие и благоустройство в състава на служебното правителство на Марин Райков.[1]. От 6 август до 7 ноември 2014 г. е заместник министър-председател и министър на регионалното развитие и министър на инвестиционното проектиране в състава на служебното правителство на Георги Близнашки.

В периода от 23 януари 2012 г. до 18 март 2013 г. Екатерина Захариева е главен секретар на президента Росен Плевнелиев. С президентски указ на 29 май 2013 г. президентът Росен Плевнелиев назначава Екатерина Захариева за началник на Кабинета на Държавния глава.

Екатерина Спасова Гечева-Захариева е родена на 8 август 1975 г. в град Пазарджик, България. Завършва Eзикова гимназия „Бертолт Брехт“ в Пазарджик с профил немски език.
Магистър по право на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.
От 2001 до 2003 г. е адвокат. През 2003 г. е назначена за юрисконсулт, а от 2007 г. е директор на дирекция „Правно-нормативно и административно обслужване“ в министерство на околната среда и водите.
От август 2009 г. е заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството с ресори Законодателство; Устройство на територията и проекти; Държавна собственост; Жилищна политика; Концесии; ГРАО; Регионално развитие; Търговски дружества и държавни предприятия.
Има специализации по „Развитие на способностите за извършване на оценка на въздействие на законодателство и политики“ по проект „За добро обществено регулиране: институционализиране на процеса на оценка на въздействието в държавната администрация“, Консорциум „Джейкъбс енд Асошиейтс Юръп Лимитид“; по Европейско право; „Човешки права и околна среда“ във Венецианска комисия в Триест, Италия; по "Стратегическо планиране и координация за оценка на въздействието на законодателство и политики и участие на обществеността във взимане на управленски решения“ в Института по публична администрация в Дъблин, Ирландия, и в Националното училище по администрация в Париж, Франция.
На 23 януари 2012 г. с Указ на Президента на Република България е назначена за Главен секретар на Президента.
Владее английски и немски език.
Екатерина Захариева е омъжена от 2006 г. за архитекта Ангел Захариев.

https://bg.wikipedia.org


ЕНЕРГИЙНО РОБСТВО: Божков: Захариева не спира да ръси глупости за цената на тока
Служебното правителство си тръгнало с 21 бона подарък
Човек на Плевнелиев въртял далавери в "София тех парк"
Николай Цонев: Защо данъкоплатците отново да плащат за плаж на министър в Катар?
Легитимността на служебния кабинет е под въпрос
Застрояват последните дюни "Корал", Николов от ГЕРБ в схемата
Държавата изкупува имоти на първа морска линия, осигурява пътища до плажовете
АЛБЕНА С ВИСОКА ОЦЕНКА ОТ МРРБ ЗА ПЛАЖА

 


Сходни връзки

Премиерът Борисов представи Захариева като новия правосъден министър | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди