изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:09 EEST
Reuters: Страхотен северокорейски дамски ансамбъл притесни Китай (ВИДЕО)    
Китай Китайските власти забраниха концерта на виртуозния северокорейски ансамбъл „Моранбон” заради антиамерикански мотиви в текстове на песните съобщи Reuters. Насроченият за 12 декември концерт е отменен заради „проблеми със съгласуването на работно равнище”.

„Китай не е искал да се променят текстовете на песните, те обаче не са преминали проверката на цензорите” – съобщили източници на агенцията. Пекин например не одобрил, че в една от песните САЩ са наречени „тщеславен вълк”, а самият текст прославял гражданската война в Корея, изнесена по същество от китайската армия. Източникът доверил, че Пекин не иска да предизвиква необосновано недоволство от страна на Вашингтон.

Изцяло дамският (вокали и оркестър) ансамбъл „Моранбол” е един от националните брендове на Северна Корея. Агенцията също съобщава слух, че участничките в него ги подбирал лично сегашният държавен ръководител Ким Чен Ун.

Пътуването до Китай е първата задгранична визита на сформирания през 2012 г. колектив и трябвало да стане символ на затоплените отношения между двете страни.  http://www.blitz.bg







モランボン楽団  世界名曲メドレー HD / World Famous Songs. Moranbong band


 


Сходни връзки

Reuters: Страхотен северокорейски дамски ансамбъл притесни Китай (ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди