изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:49 EEST
ТАЗИ ЛИ ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА ПОДДЪРЖАТ БЪЛГАРСКИТЕ УПРАВНИЦИ ЗАЕДНО С ЕС, САЩ И НАТО?    
По светаТрима младежи на възраст от 15 до 17 години са осъдени и в скоро време вероятно ще бъдат обезглавени заради участието си в протест в Саудитска Арабия, съобщи „Индипендънт”. Въпреки настояването на световната общност страната да премахне варварския начин за прилагане на смъртното наказание - публично отрязване на главата на осъдените, това все още не е направено.

Абдула ал-Захир е най-младият от тримата осъдени. При ареста си той е бил на петнайсет години, а е задържан заради участие в манифестация за повече права на шиитите, живеещи в страната.

Както е известно, режимът в Саудитска Арабия е сунитски и всяка проява на шиити се наказва жестоко. Родителите на младежа вече са се обърнали към световни организации с молба да спасят сина им от смъртта.

Според адвокати на осъдения младеж, той е бил подложен на разпити и е подписал признание, даже без да се запознае с текста. Така в неговите признания влиза и притежаването на оръжие, което семейството му категорично отрича. Но въпреки това именно оръжието е дало повод на съда да произнесе смъртна присъда. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

ТАЗИ ЛИ ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА ПОДДЪРЖАТ БЪЛГАРСКИТЕ УПРАВНИЦИ ЗАЕДНО С ЕС, САЩ И НАТО? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди