изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:22 EEST
ИЗИДА/ISIS: "Ислямска държава" скова света в страх! Джихадистите си имали и фармацевтична компания в САЩ!    
Новини

Грандиозен скандал се разрази в последно време в Щатите. Причината за него е, че плъзнаха слухове, че терористичната групировка "Ислямска държава" си има и фрамацевтична компания. Става въпрос обаче за объркване и то в имената. По тази причина американската фармацетична компания Айсисфармъсютикълс (Isis Pharmaceuticals) съобщи, че променя името си, за да избегне бъдещи обърквания с джихадистката групировка "Ислямска държава", известна като АЙСИС (ISIS), предаде Ройтерс.



Биотехнологичната компания уточни, че от 22 декември ще се нарича Айонис фармъсютикълс (Ionis Pharmaceuticals), освен това променя и борсовия си символ от ISIS на IONS.

Компанията, чиято централа се намира в Карлсбад, Калифорния, отчете поевтиняване на акциите си с около 4 процента в първия ден на търговия след терористичните нападения в Париж, за които отговорност пое "Ислямска държава", уточнява БТА.

Компанията, която досега носеше името на известната египетска богиня и лечителка Изида (Isis), се занимава с иновационни разработки в областта на лекарствата и препаратите от над четвърт век.

http://pik.bg

 


Сходни връзки

ИЗИДА/ISIS: "Ислямска държава" скова света в страх! Джихадистите си имали и фармацевтична компания в САЩ! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди