изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:28 EEST
НАГРАДИХА НАЙ-ДОБРИТЕ СПОРТИСТИ И ОТБОРИ НА ДОБРИЧ    
СпортГрадоначалникът Йордан Йорданов награди най-добрите спортисти за 2015 година със стъклени плакети, а най-добрите отбори с красиви купи. Всички получиха грамоти и предметни награди от домакините от Бакарди клуб Добрич, които на стилно тържество с вкусни мезета и маркови питиета почерпиха посланиците на града ни на големите състезания у нас и в чужбина. „Всички сте победители, защото сте постигнали високи резултати през годината и класирането за мен не е определящо. Вие сте лицето на Добрич. Пожелавам в бъдеще да бъдат открити още повече спортни таланти и да им дадем шанс за развитие, за да останат те в Добрич. Вратата ми винаги е отворена за вас и ще помагам, с каквото мога”, заяви градоначалникът Йордан Йорданов.

„Надявам се да съм жив и здрав през Новата година, както и всички около мен, за да може да работим здраво, да тренираме, и се надявам да постигнем същите резултати, както през миналия сезон, дори и по-високи”, заяви пред журналистите в Добрич Спортист №1 на града за 2015 г. Георги Манчев. Той изрази съжаление, че отборът не е успял да направи дубъл през изминалия сезон.



Неговата цел е да бъде поканен в националния отбор и с него да има успехи. „Очаквайте Добруджа 07 да играе във всеки мач, да играе за своите фенове, за себе си, да се представя по най-добрия начин. На всички пожелавам да сме живи и здрави”, добави волейболистът.
„Годината бе много хубава и успешна за мен, много съм удовлетворителна. Доволна съм много. Аз очаквах да постигна рекорд, защото не участвах в обичайната си категория до 48 кг., а се наложи да се участвам в кат. до 44 кг”, заяви Спортист №2 – щангистката Даяна Димитрова. Тя ще се готви за европейското през 2016 г., а като най-сериозни конкурентки посочи състезателките на Румъния, Турция и Полша.



Борецът Драгомир Стойчев не скри разочарованието си, че не е бил избран за №1. Третият в класацията каза, че се чувства недооценен, тъй като е участвал на Първите европейски олимпийски игри и стана шампион в авторитетния турнир Дан Колов. Той поздрави Георги Манчев за признанието и добави: „Не може да ме оценяват хора, които нямат спортна грамотност. Волейболът е цар, нормално е хората да гласуват за Манчев, защото те го виждат всеки ден, а дошъл ли е някой общинар да види как тренирам. Как може да се сравнява индивидуалния спорт с груповия. Вие историята помнете ли я, имаме ли шампион в Дан Колов”, заяви Стойчев.



Той попита колко волейболисти се обучават в Спортното училище и дали волейболистите биха играли, ако нямат заплати. „Дайте ми заплати и ще ви докарам целия национален отбор по борба. Цяла година търся подкрепа да участвам на първите европейски игри, за световното в Лас Вегас, а като стана шампион, всички искат да се снимаме. С много труд и дисциплина съм стигнал до тук. Ще докажа кой съм в този град. Къде Ви е футболът, където се отпускат пари за заплати”, попита още Спортист №3 и изрази надежда, че в лицето на новия кмет и общинарите ще бъде оценен. Целта му е участие на Олимпиадата в Рио.
Боксьорът Мариян Момчев каза, че е доволен съм от себе си. Той е станал шампион на повечето вътрешни турнири, но се е провалил на европейското първенство. През 2016 г. вече е получил предложение участие в турнира за Купа Странджа.
Хандбалистът Джошкун Якубов, обявен за Спортист №5, посочи, че изпраща успешна година. Отбори от Катар Дубай и Португалия се интересуват от голмайстора в родната ни „А” група за отминалата година.



Надява се, че през следващата Добруджа най-сетне да постигне дубъл – да  спечели шампионската титла и Купата на страната.
Ще вървя напред, обеща Спортист №6 Панайот Димитров. През тази година той има само първи места и нито една загуба.
Чаровната Нанси Георгиева благодари на всички, които са я подкрепили и повярвали в нейните възможности. „Давам си сметка колко е трудно на хората да разберат, че танците са спорт. Тренирам двуразово и полагам много труд в залата”, сподели възпитаничката на ЗТО Алексия, която освен световна шампионка бе обявена и за най-добър талант. „Ще продължавам да се трудя, да раста нагоре и ще се опитвам да покорявам все повече върхове”, допълни Спортист №7 Нанси Георгиева.
„Тази година е най-успешната за мен. Сменихме треньора и методиката изцяло, а резултатите не закъсняха. Всички разходи поема моето семейство. За другата година си пожелавам да е успешна като тази. През зимата ще гоним шампионска титла”, заяви Спортист №8 Михаил Михалев.
„Всеки един спортист, номиниран за награда, вече е голям победител. Само един спортист знае колко труд се полага ежедневно, за да се постигнат резултати, така че моите поздравления са към всички треньори и спортисти, които неуморно работят за това в Добрич да има развит спорт", заяви треньорът на годината Мирослав Живков.
Наставникът на волейболен клуб Добруджа 07 сподели, че целта тази година е да се направи боеспособен отбор и да се подготви като развитие за следващата година. "Обръщаме сериозно внимание на отборната игра, опитваме се да противодействаме на по-силните отбори по най-добрия начин. Хубавото е, че в последните мачове отборът показва едно израстване, има градация, стига се до добър спортен резултат. Така носим и радост на феновете. Искаше ни се да спечелим дубъла, но да дадем дължимото на отборите, които имат традиции на финалното ниво. Ние спечелихме по-силното състезание – Купата на България, защото в нея играят и волейболисти от чужди първенства”, каза Живков. Той посочи, че за отказаното участие в клубните евротурнири намира сериозна логика в това решение. "Ние сега ще инвестираме в млад и боеспособен отбор и когато постигнем необходимото качество, пътищата към Европа са отворени.”, допълни волейболният спец.
Снимки Александър СТОЯНОВ


 


Сходни връзки

НАГРАДИХА НАЙ-ДОБРИТЕ СПОРТИСТИ И ОТБОРИ НА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди