изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:37 EEST
Чудовищно свлачище помете технологичен център на Китай, десетки са погребани живи (СНИМКИ/ВИДЕО)    
Китай Чудовищно бедствие удари китайския град Шънджън, който е технологичен център на страната. Свлачище поемете индустриалния парк, след което 91 души бяха обвени за изчезнали, а най-малко 33 сгради са повредени, съобщава Си Ен Ен.Би Би Си пък показа уникални кадри от момента, в който свлачището поразява сградите.

Властите започнаха незабавни спасителни действия, като много от хората бяха евакуирани. 13 души са в болница, 3 от тях в критично състояние.



След сигнала за бедствието над 700 души започнаха да издирват оцелели сред отломките. Организиран е спасителен център и временни подслони за останалите без дом хора.

11 пожарникарски екипа, оборудвани с дронове, и 30 кучета търсят оцелели. Досега от развалините са извадени 14 души.



Според някои източници, свляклата се земна маса е от натрупана от хората купчина пръст, а не естествено природно бедствие. Свлачището е засегнало 380 000 кв. метра. Според местните, стотици камиони изкарвали отпадъци на това място и ги трупали там всеки ден. Работник в близка фабрика разкри, че по 38 долара се плащали за всеки камион.



„Баща ми, майка ми, синът ми, дъщеря ми, съпругата ми, сестра ми и нейното дете, снаха ми с нейните три деца и още петима работници са вътре”, разказа мъж, дошъл от вътрешността на страната, за да работи там.

„Позвъних поне 40 пъти – никой не вдига. Първо не вдигаха, сега телефоните са блокирали. Когато брат ми и аз напуснахме дома си тази сутрин, всичко беше наред. Но когато се върнахме към 11.40 ч. (местно време), къщата ни беше затрупана. Не можеше да се види дори покрива на 4-метровата сграда”, добави той. blitz.bg





Свлачище в Гуандун, 59 души са в неизвестност

В неделя в индустриалния парк „Хънтайю" в град Шънджънсе образувасвлачище, което погреба 33 сгради, а59 души все още са в неизвестност. Трима души пък са ранени и настанени за лечение в болници. От спасителния екип уточниха, че на три различни места са засекли признаци на живот и в момента се опитват да стигнат до тях.

Паркът „Хънтайю" е разположен в новия район „Гуанмин" в северозападната част на Шънджън. След като се образува свлачището имаше експлозия и на минаващия наблизо газопровод.

„Районът е много тесен и е разположен върху склон, което затруднява изключително достъпа на техника. Трябва да отиваме до там пеша", обясни АоДжуоциен от шънджънската противопожарна служба. Спасителната операция е затруднена допълнително от дъжда, слабата видимост през нощта и огромното количество кал.  http://bulgarian.cri.cn





 


Сходни връзки

Чудовищно свлачище помете технологичен център на Китай, десетки са погребани живи (СНИМКИ/ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди