изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:05 EEST
ПРИЮТ СПАСИ ОТ АМПУТАЦИЯ ДВАТА КРАКА НА МЪЖ ОТ ТЕРВЕЛСКО    
Коледа По Коледа стават чудеса. В това вече се е убедил 58-годишният Кирил от тервелското село Безмер, след като приютът за бездомни мъже в Добрич към фондация „Ръка за помощ” спаси от ампутация двата му крака. Преди месец Кирил помагал на приятел да вари ракия в местния казан. Нещо обаче се объркало и целият казан с джибрите, които били с температура 100 градуса, се обърнал и паднал върху крака му. В „Бърза помощ“ в Добрич му направили превръзка и го пуснали да си ходи по живо по здраво, защото мъжът нямал здравни осигуровки. Кирил е безработен, но се хващал на различна работа от време на време, за да припечели някой лев.

След инцидента, Кирил сам се лекувал вкъщи, но болката била непоносима. Кожата на краката му почнала да окапва. Медиците му предрекли, че ако продължава така, ще направи некроза и ще се наложи ампутация на двата крака. Потърсил помощ в болницата в Тервел, но оттам го препратили към тази в Добрич. В МБАЛ пък го насочвали от едно отделение към друго, но в крайна сметка се озовал на улицата. Потърсил помощ в приюта към храм „Света Троица“, но той е само за жени и деца. Затова отец Емануил потърсил съдействие от ръководителя на Центъра за временно настаняване към фондация „Ръка за помощ“ Александър Иванов. Той сподели, че - когато са приели Кирил, той е бил в много тежко състояние. Миризмата от краката му била непоносима. Благодарение на д-р Янев, сега Кирил е добре. Вече няма опасност от ампутация на краката му. Приютът е поел лечението му.
Той не е бездомник, за разлика от всички преминали обитатели тук. Преди няколко месеца жената на Кирил починала и той останал сам. Има къща в Безмер. Заявил е категорично, че щом краката му се оправят, се връща на село.
Приютът към Фондация „Ръка за помощ” е спасил не един или двама бездомници. От тук са минали десетки несретници, които после намират себе си и тръгват напред.
За празничната трапеза на Коледа и Нова година ще има подобаващо меню, продуктите за което са осигурени от учениците от СОУ „Св. Кл. Охридски“ и Езикова гимназия „Гео Милев“. НДТ

пкъхвп
 


Сходни връзки

ПРИЮТ СПАСИ ОТ АМПУТАЦИЯ ДВАТА КРАКА НА МЪЖ ОТ ТЕРВЕЛСКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди