изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:13 EEST
Обявяват конценсионера на летище Горна Оряховица на 4 януари    
Икономика Концесионерът на международното летище в Горна Оряховица ще бъде обявен още в първите работни дни на новата година. Очаква се това да се случи на 4 януари, тъй като срокът на процедурата изтича на 2 януари.Тя е била удължена с около два месеца по настояване на инвеститора.В Министерството на транспорта е сформирана комисия, която работи по обемната документация, научи "Труд"

Само един кандидат е пожелал да стопанисва аеропортът в железничарския град. Това е американец, който иска на концесия за 35 г летището. Собственикът на мощната компания "Гери Холдинг", която развива авиобизнес в Италия, преди няколко месеца депозирал в Министерството на транспорта писмо за инвестиционно намерение. Според запознати с офертата той заявил, че иска да вложи в аеропорта 100 млн.евро и да разкрие около 500 работни места. Новоназначените авиослужители ще преминат курсове на обучение и допълнителна квалификация в Италия. Освен това крупният инвеститор възнамерява да създаде база за техническо обслужване и ремонт на самолети, както и цехове за рециклиране на самолетни части.

"Идеята е тук самолетите да кацат след последния си полет. След това частите, които са подходящи, ще бъдат обновявани и връщани обратно. 80% от самолетите ползват такива детайли", обясняват служители на аеродрума.

Чуждестранният предприемач имал интерес и към земи около горнооряховското село Поликраище. Върху терените смятал да направи разсадници и по въздуха със свои самолети да изнася готовата продукция за чужди пазари. Планирал да развие каргополетите. Паралелно с тях искал да възроди вътрешните и международни граждански полети.

За развитието на авиобазата ще се търсят както хора, които работят в сферата на информационните технологии, така и шлосери, фрезисти и друг по-ниско квалифициран персонал. http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Обявяват конценсионера на летище Горна Оряховица на 4 януари | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди