изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:17 EEST
Ердоган отсече: Хитлерова Германия е била ефективна президентска система    
По света Турският президент Реджеп Ердоган, който претендира за конституционни промени с повече президентски пълномощия, посочи в свое интервю Хитлерова Германия като пример за ефективна президентска система, съобщи Ройтерс. Досега той залагаше в примерите си на страни с президентски системи като САЩ, Франция или Русия, съобщи bnr.bg.

При завръщането му от посещение в Саудитска Арабия късно в четвъртък Ердоган бе запитан дали подсилването на президентската институция с изпълнителни пълномощия е възможно при запазване на единната структура в държавата. Той отговори: Вече има примери в света. Можете да видите един от тях, като погледнете Хитлерова Германия. Има и по-късни примери в различни други държави. http://www.blitz.bg

Today's Zaman: От офиса на Ердоган разясниха думите му за хитлеристка Германия

1 Януари 2016 | 23:16 | Агенция "Фокус"


Анкара. От администрацията на президента на Турция са на мнение, че цитираните в медиите думи на Реджеп Тайип Ердоган за хитлеристка Германия са извадени от контекста, съобщава вестник Today's Zaman.
В хода на пресконференция в четвъртък вечерта Ердоган използва Германия от времената на нацизма като ефективен, според него, пример за президентската форма на управление. „Няма вариант, при който президентската форма на управление да е невъзможна в унитарна държава. Съответните примери ги има по целия свят, а също и в миналото. Ако погледнете хитлеристка Германия, може да видите там пример. Има и други примери при други държави“, каза Ердоган.
В петък пресслужбата на президента на Турция заяви, че неговите думи са били извадени от контекста, и приведе втората част на изказването на Ердоган. „Важно е внедряването на президентската система да не пречи на хората. Ако се гарантира справедливостта, тогава проблем няма да има, доколкото хората очакват именно справедливост“, цитира Today's Zaman.
Както уточняват от президентството, Ердоган е искал да подчертае, че в основата на президентската система трябва да стои следването на принципите на справедливостта.
„Злоупотребата с формата на управление може да доведе до лошо ръководство, а по-късно и до катастрофални последствия, както в хитлеристка Германия. Важно е да се стремим към справедливо управление, което служи на народа“, казва се в изявлението на администрацията на турския лидер.
 


Сходни връзки

Ердоган отсече: Хитлерова Германия е била ефективна президентска система | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.19 секунди