изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:56 EEST
НАД 5 500 ЛЕВА ПРЕВЕДОХА ПО СМЕТКАТА НА МИЛА СЪУЧЕНИЦИТЕ Й    
Общество5 578 лева преведоха по сметката на 15-годишната Мила Иванова в навечерието на празниците съучениците й от природо-математическа гимназия „Иван Вазов”.


Както НДТ, след претърпяна операция момичето е над 10 месеца в реанимацията на болница „Света Марина” във Варна, тъй като е на дихателен апарат. Мечтата на близките й е да и бъде закупен личен такъв апарат, за да може да се прибере у дома. Мила е едно от децата, на които ще помогне „Българската Коледа”. Но на помощ й се притекоха и съучениците й, както и всички ученици и учители от ПМГ „Иван Вазов”. По инициатива на Мариян Николов и Елена Милева се проведе благотворителна кампания „Да помогнем на Мила да сбъдне детските си мечти”.
Мила не е на училище от втория срок на м. г., разказа Мариян. Елена пък сподели, че много искали да й отидат на свиждане, да получат информация, но това се оказало невъзможно. Нямало и банкова сметка. Когато излъчили репортаж по бТВ в рамките на „Българската Коледа” учениците започнали да събират средства. Организирах класа, после и другите класове, майка ми също много ми помогна, разказа Мариян. Елена пък се обърнала и към други училища – към ЕГ „Гео Милев” и към частното „Леонардо да Винчи”. В инициатива за набиране на средства се включили и по-малките ученици на математическа гимназия. Те изработили картички, които били продадени на благотворителен базар. 
„Помогнахме на Мила! – пишат в сайта на ПМГ „Иван Вазов” организаторите на кампанията. - Мила – дете, очакващо любов, топлина, усмивки и всички онези неща, от които се нуждае човекът, за да оцелее в свят, изпълнен с трудности и изпитания”. Те благодарят на всички, помогнали на съученичката им – ученици и учители от ПМГ „Иван Вазов”, служителите на регионална библиотека „Дора Габе”, членове на форум Хобикафе, служители на Спартак Таксим  ЕООД, ЕГ“ Гео Милев“, ЧГ „Леонардо да Винчи“ граждани и др.
Организаторите на кампанията продължават с инициативите. Първата от тях ще е концерт, в който ще се представят изявени в музиката ученици на ПМГ „Иван Вазов”. Един от тях е Мариян, който свири в две групи. „Не забравяйте – трябва да разпалваме тлеещото пламъче на чудото, наречено живот! Чрез тази кауза ние даряваме живот. Бъдете добри! Отворете сърцата си! Помагайте! Ние ще продължим!”, пишат в сайта на гимназията съучениците на болното момиче. „Няма да спрем, докато Мила не се завърне при нас!”, категоричен е Мариян Николов.

Дарителска сметка на Мила Владимирова Иванова – ЕГН 0044127991
Пощенска банка  IBAN BG40BPBI79384060660801
 


Сходни връзки

НАД 5 500 ЛЕВА ПРЕВЕДОХА ПО СМЕТКАТА НА МИЛА СЪУЧЕНИЦИТЕ Й | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди