изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 05:37 EEST
ОТ ОБЩИНАТА НЕ СА ДАВАЛИ РАЗРЕШЕНИЯ ЗА ШУМНИ РОМСКИ СВАТБИ    
НовиниРазрешения за провеждане на шумни сватби открито не са давани и няма да бъдат дадени нито от кмета, нито от секретаря на Община Добрич. Това заяви кметът Йордан Йорданов по повод сигналите, които през последните седмици граждани подават в кметството и полицията. Той допълни, че дори уведомления за такива мероприятия не са постъпвали в общината.




На всички получени  сигнали са се отзовавали служители на полицията. Получавало се така, че за момента шумното сватбено тържество се прекъсва, но след като униформените си тръгнат,  то отново продължава.
Сватбарите дори били готови да платят глобите, които предвижда общинската наредба, но да продължат тържеството, коментира секретарят Калина Георгиева.
Йордан Йорданов обясни, че се обсъждат варианти за постоянно присъствие на полицейски автомобил по време на такива събития, за да се гарантира спокойствието на останалите граждани.
Общинската Наредба за осигуряване на обществения ред, поддържането и опазването на общинската собственост и околната среда забранява използването на музикални инструменти и озвучителна апаратура по улиците на града, в междублокови пространства и в открити частни имоти, както и ползването на звукови сигнали на моторни превозни средства при тържества, с които се нарушава обществения ред и спокойствието на гражданите. Глобите за първо нарушение са от 100 до 300 лева, а при повторно – от 500 до 1000 лева. НДТ
 


Сходни връзки

ОТ ОБЩИНАТА НЕ СА ДАВАЛИ РАЗРЕШЕНИЯ ЗА ШУМНИ РОМСКИ СВАТБИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди