изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:38 EEST
БОЛЕН И НЕДОХРАНЕН ВЪЗРАСТЕН МЪЖ БЕ СПАСЕН ОТ БЯЛА СМЪРТ    
НовиниБолен възрастен мъж е бил спасен от измръзване. 75-годишният мъж бил в барака, без врати. При температури от минус 10 градуса лежал на голия под, завит с юрган. Тежал около 40 килограма. Около него се били събрали прегладнели кучета


Жена се натъкнала на покъртителната гледка в района на бившето село Момчил, край Балчик. Тя успяла да разгони животните и подала сигнал на тел. 112 в 10,35 часа в неделя.
Служители на общинска администрация с високопроходима техника са извели мъжа, който е бил настанен в болницата в Балчик.
Нейният управител д-р Иво Войчев коментира, че при приемането му възрастният мъж е бил гладен и премръзнал. Той имал и мозъчно-съдово заболяване. Страда от системно недохранване.
Според д-р Войчев, помощта е била навременна и няма да има никакви поражения от измръзване. Няма нахапвания от кучетата.
От общинската дирекция „Социално подпомагане” в Балчик търсят варианти, след изписването му от болницата, мъжът да бъде настанен в дом за възрастни хора.
Стана ясно, че мъжът има син и местната власт търси контакт с него. НДТ

 


Сходни връзки

БОЛЕН И НЕДОХРАНЕН ВЪЗРАСТЕН МЪЖ БЕ СПАСЕН ОТ БЯЛА СМЪРТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди