изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:17 EEST
КАНДИДАТИТЕ ЗА ЛИЧЕН АСИСТЕНТ СЕ ЗАПОЗНАХА С УСЛОВИЯТА ПО СОЦИАЛНИЯ ПРОЕКТ    
НовиниВ община Шабла стартира изпълнението на проект “Социална подкрепа за независим живот” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014 – 2020 г.”.

 Проектът предвижда в продължение на 22 месеца на територията на община Шабла да се предоставят социални услуги „Личен асистент” и „Домашен помощник” към Домашен социален патронаж „Звено за услуги в домашна среда”. Услугите ще бъдат почасови и изцяло съобразени с индивидуалните нужди на потребителите. Общата цел на проекта е подобряване качеството на живот на хората с увреждания и невъзможност за самообслужване над 65 години.
На 28 декември (понеделник) от 15 часа в пленарната зала на Общинска администрация – Шабла бе проведена презентация, на която пред около 50 заинтересовани граждани бяха представени параметрите на проекта. Специалистите разясниха, че подаването на заявления от кандидати за лични асистенти и домашни помощници както и от кандидат-потребители ще започне в началото на 2016 г. Най-честите въпроси от залата към експертите бяха свързани с общите моменти с предходни подобни проекти и условията за кандидатстване по новия такъв.
Очаква се реалното предоставяне на социалните услуги „Личен асистент” и „Домашен помощник” на територията на община Шабла да започне от 1.03.2016 г. НДТ


 


Сходни връзки

КАНДИДАТИТЕ ЗА ЛИЧЕН АСИСТЕНТ СЕ ЗАПОЗНАХА С УСЛОВИЯТА ПО СОЦИАЛНИЯ ПРОЕКТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.34 секунди