изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:07 EEST
Изрод изнасили зверски 64-годишната Дорка, взе й последните парици    
Новини Женицата е психично болна, живее в пълна мизерия

Възрастната Тодорка Македова, за която в петък Haskovo.net писа, че е подала оплакване за грабеж и побой, действително е била жертва на престъпление. Окръжната прокуратура в Хасково е повдигнала обвинение на 44-годишния Димо Деянов от квартала. Мъжът е рецидивист, с многобройни присъди за грабежи, а за последно е бил в затвора до края на декември 2015 година.Първоначално криминалистите в Хасково не бяха сигурни дали наистина става дума за грабеж, поради несвързаните и противоречиви показания на старицата. Тя страда от писхични проблеми и е поставена под пълно запрещение, съобщава "Хасково нет".

В хода на разследването обаче станало ясно, че престъпление все пак има – възрастната жена е била изнасилена, пребита и ограбена. Тя получава минимална пенсия, според кметския наместник на Болярово Митко Митев насилникът едва ли е взел от нея повече от стотина лева.
Според официалното съобщение от прокуратурата е установено, че през нощта на 14 срещу 15 януари Димо е влязъл в къщата на жената, започнал да й нанася удари по главата и я изнасилил. Жертвата викала за помощ, но поради отдалечеността на къщата явно никой не е чул виковете й. После насилникът започнал да й иска пари, а когато възрастната жена не му дала, започнал отново да я удря с юмруци по лицето. После открил чантата й, в която имало 150 лева от пенсията и ги взел.

Тодорка Македова живее в покрайнините на квартала, до цеха на Нолев, в полурухнала съборетина. Сградата е без входна врата и с изпочупени прозорци, а стаите приличат повече на свърталище на клошари, отколкото на жилище.

Синът на Дорка, както я наричат в Болярово, също страда от психично заболяване и към момента на грабежа се е намирал в Психодиспансера в квартала.

Очаква се утре Окръжният съд да разгледа делото за определяне на мярката за неотклонение на Димо. Утре изтича срокът на 72-часовото му задържане с прокурорско постановление.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Изрод изнасили зверски 64-годишната Дорка, взе й последните парици | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди