изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:39 EEST
Часове преди разстрела: Зетят на Антов заложил фирмата си срещу кредит от половин милион!    
Новини Разстрелът на модния бос Александър Антов е най-нелогичното нещо, което би могло да му се случи. Това твърдят всички от обкръжението на създателя на "Агресия", пише "Стандарт". Притесненията на близките до Антов по-скоро са били заради тежката депресия, в която бизнесменът изпаднал след след смъртта на втората му жена Мария през есента на 2015 г. Той се затворил, не искал да захваща нищо ново и изцяло поверил на дъщеря си Мая семейната модна империя. Затова и всички хипотези за убийството му са насочени към предишни периоди на бизнеса му. Две седмици след разстрела все още няма огласена основна версия от МВР.

Александър Антов е нямал публични видими врагове в бизнеса, които да искат да го превземат или пък да имат претенции към негови сделки или партньори. Единственият отлъчен от фамилията след конфликт е бившият съпруг на дъщерята Мая - Стефан Асенов. Двамата се разделят още през 2009 г., а две години по-късно разводът вече е факт. Разследващите от МВР активно работят по версията, че точно бившият зет би могъл да има "зъб" на Антов и да се опита да срути модната империя "Агресия".

По времето, когато е женен за Мая, Стефан Асенов е в зенита на славата си - той е търговски директор на "Агресия груп", върти както рекламата, така и връзките с медиите. Грижи се за цялостния корпоративен имидж на фирмата, който е важна част от концепцията на налагането на марката "Агресия" и изграждането на легендата за "self-made" бизнес, който тръгва от нулата.

Раздялата с Мая обаче връща Асенов на кота нула. Той остава само с апартамента на ул. "Деян Белишки" 40 в София, където е живял с Мая и децата им. Захваща се със строителен бизнес, но според близките му не успява да прокопса в него. През септември 2014 г. Асенов изглежда е стъпил на крака и основава фирмата за бързи кредити "Кредит плюс".  Когато частен съдебен изпълнител започва да разпродава имуществото на фамилията Антови, той поглежда с едно око към имотите и дори купува с фирмата си "Байт пропърти 2014" магазина на "Агресия" на бул. "България" 58. Помещението е от 170 кв. м и струва приблизително около 400 000 лв. Междувременно на 10 август 2015 г. Асенов взима кредит от близо половин милион.

Точно в деня на убийството на Антов - 8 януари 2016 г., "Байт пропърти 2014" е заложена срещу кредит от 473 980 лв., като цялата фирма е оценена за 947 960 лв. Заемът трябва да бъде върнат за 4 години - до август 2019 г. Договорът за залог е подписан буквално часове преди смъртта на Антов.

Тези "съвпадения" карат следователите внимателно да проследят плеяда от събития и възможни конфликти между Стефан Асенов и Александър Антов. Проверка показа, че всички фирми на Антов от модната му империя вече не принадлежат поне на книга на фамилията. "Агресия груп" и още няколко дружества с името "Вотан" в началото по документи се водят на името на Петко Васков Митов. Според регистрацията си на местните избори през 2015 г. софиянецът живее по адресна регистрация във жк "Фондови жилища". Много е възможно той да е просто "бушон" за пред данъчните власти. Защото практиката показва, че независимо от десетките прехвърляния на фирми на Антов те винаги остават под контрола на фамилията. Докато съдебният изпълнител продава 70 на сто от завода на бул. "Рожен" 22, останалата част е ипотекирана в полза на кумата на Антов - Даниела Божилова. Това се случва в деня, когато магазинът на бул. "България" 58 е взет от Стефан Асенов. http://www.blitz.bg



 


Сходни връзки

Часове преди разстрела: Зетят на Антов заложил фирмата си срещу кредит от половин милион! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди