изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:42 EEST
19 убити при нападението в университет в Пакистан (видео)    
По света 19 души са убити след нападението в университет в Пакистан. Престрелката е продължила повече от 6 часа, а 4 от атентаторите са били убити, предава Би Би Си. Студентите и персоналът се разбягали и опитали да намерят укритие по тоалетните и изпитните зали. Един от студентите разказа пред телевизия, че е бил в час, когато чул изстрелите.

„Видяхме трима терористи, които крещяха: „Бог е велик” и се втурнаха по стълбите към нашия факултет”, каза той. „Един студент скочи от класната стая през прозореца. Не го видяхме да се изправя”, добави той.

Студентите и персоналът се разбягали и опитали да намерят укритие по тоалетните и изпитните зали. Един от студентите разказа пред телевизия, че е бил в час, когато чул изстрелите.

„Видяхме трима терористи, които крещяха: „Бог е велик” и се втурнаха по стълбите към нашия факултет”, каза той. „Един студент скочи от класната стая през прозореца. Не го видяхме да се изправя”, добави той.

Командир на пакистанските талибани заяви, че нападението е тяхно дело, но официалният им говорител отрече тази информация.

„Мотивирани сме и сме решителни в ангажимента си да изметем заплахата от тероризъм в нашата родина”, заяви министър-председателят на Пакистан Наваз Шариф.

Около 9.30 ч. сутринта местно време нападателите се покачили по задната стена на университета и се промъкнали вътре под прикритието на мъглата. Чували се изстрели и експлозии докато охраната се съпротивлявала на агресорите.

http://www.bgdnes.bg


 


Сходни връзки

19 убити при нападението в университет в Пакистан (видео) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди