изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:41 EEST
БЪЛГАРСКИ И РУМЪНСКИ МЛАДЕЖИ МЕРЯТ СИЛИ ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО    
НовиниНад 20 отбора от България и Румъния се борят за голямата награда в start-up състезанието „VUM – Visionary Unique Minds“ (ВУМ – Вдъхновяващ Уникален Младеж). Състезанието се организира от Висше училище по мениджмънт и е насочено към амбициозни младежи с интереси в предприемачеството и иновативните продукти. Водещи бизнес и маркетинг специалисти помагат на участниците да развият и представят идеите си. Победителите ще получат стипендия за обучение във ВУМ в размер на 1000 евро, възможност за участие в менторската програма за личностно развитие на университета и безплатни сесии по кариерно ориентиране.

Във „VUM – Visionary Unique Minds“ участват ученици от ХІ и ХІІ клас и младежи, завършили средно образование през последните три години. Българските участници са от Добрич, Нова Загора, Варна, Пловдив, и др. Благодарение на разпознаваемостта на ВУМ в чужбина, и по-специално в Румъния, състезанието привлече интереса и на 9 отбора от северната ни съседка. Всеки отбор се състои от максимум 4-ма участници. Тиимовете вече са разработили уникални идея и план, по който да я развият и осъществят в бъдеще. Сред най-интересните проекти са иновативен хотел за обучение и грижи за кучета, интернет платформа „Подобри“, даваща възможност на потребителите да опишат и локализират проблеми от всякакво естество, хладилни вендинг автомати за здравословна храна и др.
За да се класират на финала на състезанието, се изисква отборите да покрият различни цели и да докажат, че идеята им е иновативна и успешна. Видеопрезентацията на проекта трябва да привлече максимален брой гледания и харесвания в Youtube и последователи в Twitter. Освен това, участниците трябва да създадат и група на продукта си в LinkedIn. Екип от професионалисти в различни области и доказани предприемачи, с които ВУМ работи, помага на отборите да разработят идеите си по най-добрия начин и да ги подобрят за българския пазар. ВУМ е осигурил и онлайн маркетинг ментори, които напътстват отборите как да промотират идеите си в най-популярните социални мрежи и start-up платформи, за да привлекат инвеститори.
Надпреварата е силно оспорвана, а победителят ще стане ясен в края на февруари. Тогава двата отбора, които са постигнали максимален резултат, ще представят идеите си на живо, а start-up специалисти ще определят победителя.
Състезанието „VUM – Visionary Unique Minds“ доказва за пореден път ангажираността на ВУМ да подготвя и подкрепя иновативното мислене и предприемаческите проекти и да дава шанс за развитие на млади таланти в бизнес сферата. Състезанието предоставя невероятна възможност на участниците да научат как да развият идея, да получат обратна връзка от доказани специалисти, да презентират идеята си пред потенциални инвеститори и така да спечелят възможност за качествено образование в България. НДТ


 


Сходни връзки

БЪЛГАРСКИ И РУМЪНСКИ МЛАДЕЖИ МЕРЯТ СИЛИ ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди