изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 11:05 EEST
Бизнесът от областите Шумен и Добрич получи информация за новите възможности за финансиране през новия програмен период и подкре    
НовиниПредставители на десетки предприятия от областите Шумен и Добрич участваха в срещи с ръководството на Асоциацията на индустриалния капитал в Българи (АИКБ). На срещите бяха  дискутирани последните инициативи на АИКБ за подобряване на бизнес климата в България.




Зам.-председателят на УС АИКБ г-н Петьо Милков, представи свършеното от АИКБ през последната година като отбеляза, че вече 20 години Асоциацията работи непрестанно и неуморно в полза на българския бизнес. Той запозна местните предприемачи с основните дейности, към които ще бъдат насочени усилията на АИКБ през 2016 г. От своя страна представителите на предприятията в областта имаха възможност за поставят проблемите, с които се сблъскват. В резултат се проведе дискусия какви дейности трябва да бъдат предприети, за да се преодолеят трудностите.
         Местният бизнес бе запознат с възможностите за финансиране по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 и особено по схемата „Добри и безопасни условия на труд“, която предстои да бъде отворена за кандидатстване съвсем скоро. Очертани бяха и перспективите, които предоставя за предприятията ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ за новия програмен период.
        Д-р Милена Ангелова, главен секретар на АИКБ, представи оперативните програми „Иновации и конкурентоспособност“ и „Инициатива за малки и средни предприятия“, отворената за кандидатстване схема „Подкрепа за внедряване на иновации в предприятия“, а също така и предстоящата „Подкрепа за разработване на иновации от стартиращи предприятия“. Тя разясни на присъстващите и основните параметри за новия програмен период на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020. Участващите в срещата получиха практически насоки как могат да се възползват от тези финансови инструменти.
        Регионалният бизнес от област Шумен и Добрич и ръководството на АИКБ се обединиха около мнението, че с общи действия и задълбочаване на сътрудничеството, ще се подобрят възможностите за бизнес партньорство и ще се намерят формули за решаването на проблемите от общ интерес. Съвместните усилия ще бъдат насочени към подобрение на бизнес средата и инвестиционния климат, развитието на икономиката, насърчаване на заетостта.
        Следващата среща на АИКБ с бизнеса ще се проведе на 4 февруари в град Велико Търново.
 


Сходни връзки

Бизнесът от областите Шумен и Добрич получи информация за новите възможности за финансиране през новия програмен период и подкре | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди