изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:23 EEST
ОБЩИНА ДОБРИЧ ПРЕДСТАВИ ДОБРА ПРАКТИКА ПРЕД БРИТАНСКО СПИСАНИЕ    
НовиниОбщина Добрич е успяла да представи добра практика пред екипа на британското списание „Сънди Таймс“, съобщи зам.-кметът д-р Емилия Баева. Журналистите имаха снимки в Защитено жилище и в Центъра за настаняване от семеен тип за младежи с увреждания.
„Екипът, който е заснел нашата услуга, е изказал задоволство  от това, което е постигнато. Разбира се, ние няма да се задоволяваме от постигнатото, а трябва да го надграждаме”, каза д-р Баева.

Екип на британското издание Sunday Times (Сънди таймс) направи репортаж за дейността на фондация „Лумос” и закриването на дома в село Крушари. Целта е да се проследи процесът на деинституционализация. Той посети защитеното жилище в Крушари, където са настанени част от децата и младежите. Британските журналисти посетиха и четирите центъра за настаняване от семеен тим, за да се срещнат с три деца там, голяма част от които също са от дома в с. Крушари.
Направен бе и репортаж и за свалянето на запрещение на две от момичетата от дома, които сега са настанени в защитено жилище, което е прецедент за България. НДТ


 


Сходни връзки

ОБЩИНА ДОБРИЧ ПРЕДСТАВИ ДОБРА ПРАКТИКА ПРЕД БРИТАНСКО СПИСАНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди