изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:21 EEST
УВЕЛИЧАВАНЕ НА ДЕТСКАТА ПРЕСТЪПНОСТ ОТЧИТА ПОЛИЦИЯТА    
Ред и сигурностДетската престъпност в област Добрич през миналата година се е увеличила, сочат данните на Областната дирекция на МВР. От 110  малолетни и непълнолетни са извършени 95 престъпления, а през 2014 г. Децата с простъпки са били 79 и те са извършили 85 престъпления.

Анализът на динамиката на криминалните деяния, извършени от малолетни и непълнолетни лица, сочи, че трябва да се предприемат допълнителни мерки, които да са насочени към превенция на детската престъпност и да продължи съвместната превантивна дейност на служителите от ОД МВР Добрич, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и други звена от системата за противодействие на асоциалните прояви, реализирането на различни програми и проекти, работата с родителите и взаимодействието с учебните заведения.
На отчет са взети 91 деца, от които 70 - за извършени престъпления, а останалите 21 - за противообществени прояви. Снети са от отчет 79 лица, тъй като за 60 от тях се е преценило, че са се поправили, а 19 - поради навършване на пълнолетие и предаване на органите на реда.
От 254 лица, преминали през годината през Детска педагогическа стая, 6 са за употреба на наркотични вещества, 45 - за бягство от дома и скитничество, 3 – за проституция и 200 - за друго. НДТ
 


Сходни връзки

УВЕЛИЧАВАНЕ НА ДЕТСКАТА ПРЕСТЪПНОСТ ОТЧИТА ПОЛИЦИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди