изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-23 @ 17:25 EEST
30,4 МЛН. ЕВРО ШЕ БЪДАТ РАЗПРЕДЕЛЕНИ ЗА ТРАНСГРАНИЧНО СЪТРУДНИЧЕСТВО    
НовиниВъзможностите, които предлага програмата „Interreg V-A Румъния – България по втората покана за начиране на проекти бяха представени на информационно събитие в Добрич. То бе организирано от Регионалния офис за трансгранично сътрудничество Кълъраш за границата Румъния - България, в качеството си на Съвместен секретариат на програмата.Срещата започна с представяне на програмата, първо ниво на контрол и процедури за съфинансиране на българските партньори, както и за двете приоритетни оси по втората покана за набиране на проекти, отворена от 15 октомври 2015 г., до 16:00 часа на 15 март 2016 г.
Бюджетът на втората покана за набиране на проектни предложения е 30.4 мнл. евро и се разпределя за приоритетна ос 4 „Квалифициран и приобщаващ регион“ с общо финансиране в размер на 17,7 млн. евро и ос 5 „Ефективен регион“ - 12,7 млн. евро.
С този бюджет Програмата подпомага граничната зона на Румъния-България чрез финансиране на съвместни проекти с трансгранично въздействие в 7 окръга в Румъния и 8 области в България. Сред тях са Констанца, Кълъраш, Гюргево, Телеорман, Олт, Долж, Мехединци, Добрич, Силистра, Русе, Велико Търново, Плевен, Монтана, Враца и Видин.
    Участниците в информационната среща видяха презентация на Програмата „Interreg V-A Румъния - България", както и презентация на първо ниво на контрол и процедури за съфинансиране за българските партньори. Бе представена също втората покана за набиране на проектни предложения по Програмата.
    Срещата откри заместник-областният управител на Добрич Ивайло Манушев. На събитието присъстваха областните управители на област Русе и област Силистра - Стефко Бурджиев и Стоян Бонев, кметове и зам.-кметове от трите области.   
    Преди информационната среща, областният управител Детелина Николова и зам.-областният управител Ивайло Манушев проведоха среща с екипа от Регионалния офис - Кълъраш, воден от Богдан Мушат - заместник-директор. Обсъдени бяха предстоящите дейности по проекта. НДТ

 


Сходни връзки

30,4 МЛН. ЕВРО ШЕ БЪДАТ РАЗПРЕДЕЛЕНИ ЗА ТРАНСГРАНИЧНО СЪТРУДНИЧЕСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди