изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:19 EEST
ДЕЦА ОТ ОБЩИНА ГЕН. ТОШЕВО ЩЕ СЕ ПРЕДСТАВЯТ В КОНКУРС ЗА МАРТЕНИЦИ    
НовиниПърви общински конкурс "Да сме бели и червена, като мартеничките засмени" организират община Геренал Тошево и Центърат за работа с деца. Цеите са учениците да научат повече за обредите, свързани с празника, да изработят образци, съответстващи на българската традиция, а също така да проявят творчество и оригиналност. До участие в конкурса се допускат желаещите от всички училища и детски градини на територията на община Генерал Тошево.

Надпреварата ще е в няколко раздела: най-малка мартеница, най-голяма мартеница, традиционна мартеница, най-оригинална мартеница, изработване на пано, гривна и колие, обемна кукла. Участниците ще бъдат разпределени в три възрастови групи: І възрастова група – деца от детските градини, ІІ група – ученици от І до ІV клас, ІІІ възрастова група – ученици от V до VІІІ клас. Журито ще присъди първо, второ и трето място и поощрителни награди във всяка група. 
В конкурса децата и учениците могат до участват и с мартеница, изработена с помощта на мама, баба или на цялото семейство. Материалите, които могат да се използват, са бяла и червена вълнена прежда, хартия, традиционни материали за украшения, като чесън, който прогонва злите сили, звънчета, кратунки, пъстроцветни мъниста, малки парички, дори рисувани весели лица от картон, пластмаса и др. Най-добрите модели ще бъдат подредени в изложба, която ще бъде открита в Центъра за работа с деца на 1 март. Тогава ще бъдат връчени и наградите на отличените в конкурса.
Срок за доставяне на творбите е 23 февруари в Центъра за работа с деца. НДТ
 


Сходни връзки

ДЕЦА ОТ ОБЩИНА ГЕН. ТОШЕВО ЩЕ СЕ ПРЕДСТАВЯТ В КОНКУРС ЗА МАРТЕНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди