изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:15 EEST
Методи за бързо сваляне на висока температура! (До 15 минути няма и помен от нея)    
Здраве За сваляне на висока температура се изискват и домашни средства, ако действието на лекарствата не е максимално бързо! Известно е, че когато човек има температура, той прибягва до лекарства от типа на „Парацетамол“, „Нурофен“ или „Аналгин“. Ако положението обаче е критично, т.е. температурата наближава 40 градуса, ви предлагаме няколко начина за свалянето ѝ. Те са предимно за деца, но могат да бъдат изпробвани и върху възрастни.



  1.     Намазване на стъпалата с мед (за предпочитане домашен) – Обилно разнасяте меда по двете стъпала, като се стараете всяка една част да бъде добре уплътнена. После слагате чорапи и така се преспива.
  2.     Лук върху стъпалата – Нарязвате добре измит лук на колелца и ги поставяте на стъпалата. Толкова лук, колкото да покрие всичко. После слагате чорапи и се пренощува така.
  3.     Лимон върху определени части от тялото – Нарязвате отлично измит лимон на резени. После ги поставяте върху стъпалата и слагате чорапи. Резените може да бъдат поставени също под мишниците, на дланите, върху вътрешната част на лактите или на коленете. Във всичките случаи трябва да се пренощува с лимона.

И трите метода гарантират сваляне на висока температура  до 15 минути. Разбира се, те не отричат употребата на медикаменти. Дори и да сте пили хапче, нищо не губите да изпробвате и някои от горепосочените варианти.

„Преди десетина дни детето ми имаше варицела. Трудно заспиваше, беше му лошо. Тогава реших да му сваля температурата по мой си начин. Намазах му стъпалата с мен и прекара една спокойна нощ. После направих същото и с лук. Редувах двата метода, докато накрая видях, че е добре и вече няма нужда да му се смъква температурата.“ – казва една от майките, които са доволни от домашните методи за сваляне на висока температура.

Разбира се, тези методи са по-ефективни при децата, но могат да се изпробват и при възрастни. В крайна сметка нищо не губите!
http://www.doctorbg.net

 


Сходни връзки

Методи за бързо сваляне на висока температура! (До 15 минути няма и помен от нея) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди