изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 06:44 EEST
ХГ "СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ" СЕ ПОКЛАНЯ ПРЕД АПОСТОЛА    
ОбразованиеВъзпитаниците на хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий“ в Добрич с почит и преклонение ще сведем глави пред живота, делото и примера на Апостола на българската свобода Васил Левски. По инициатива на Ученическиа съвет и с подкрепата на Училищното настоятелство са осигурени 1 000 трикольорни лентички. Те ще бъдат поставени днес пред специално изградения кът във фоайето на първия етаж.

Така в деня на безсмъртието на Апостола на българската свобода, всеки ученик, учител и служител ще има възможност да постави най-българския знак до сърцето си и да покаже, че великото дело на Васил Левски е живо и неунищожимо и осветява мислите, делата и пътищата ни и днес.
Също днес в края на третия час от първа смяна по училищната уредба във всички класни стаи ще прозвучи безсмъртното стихотворение на Христо Ботев „Обесването на Васил Левски“ в изпълнение на Евгени Петров - ученик от 4 в клас. Рецитацията ще бъде изслушана със ставане на крака в знак на почит към Апостола.
Днес и утре на специално изградения кът с лика на Васил Левски ще се поднасят цветя от ученици, учители и родители и ще се провеждат класни инициативи. През двата дни на телевизора, монтиран на новото училищно табло, ще бъде представяна специално подготвената презентация за живота и делото на Апостола от Венета Константинова - ученичка от 12 а клас. НДТ


 


Сходни връзки

ХГ "СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ" СЕ ПОКЛАНЯ ПРЕД АПОСТОЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди