изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 01:50 EEST
В Москва бе подписано споразумение за осъвременяване на спогодбата за пенсиите между България и Русия    
Новини Български и руски експерти успяха да договорят промени в пенсионно-осигурителното законодателство в двете страни. София и Москва се договориха и за добавяне на стаж, придобит в трета държава. Според заместник-министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев, който водеше преговорите в Москва, това е допълнително улеснение за всички граждани на България и Русия:

„Дадохме им възможност да се сумира стаж от трета държава тогава, когато или и двете държави, България и Русия, или само една от тях има подписана такава спогодба с третата държава, така че това е едно допълнително улеснение и облекчения за лицата, да можем да сумираме стаж с тази държава, за да може лицето при навършване на възрастта за пенсия и съответно да се вземе стажът и от третата държава, така че лицето да не бъде ощетено".
Експертите са се договорили да продължи изплащането на пенсия на лицето, което напусне съответно България или Русия и отиде да живее в трета държава. Но това ще може да се осъществява само ако те имат спогодба с тази трета държава.
Вече е ясно как ще бъдат осигурявани и външните служители в българското посолство и консулства в Москва, Петербург и Екатеринбург и съответно към руските дипломатически представителства в София, Варна и Русе. Според подписания документ наетите на работа в посолството ни в Москва ще бъдат осигурявани по българското законодателство, а тези, които работят в руските дипломатически представителства у нас, по законите на Руската федерация.

http://www.cross.bg
 


Сходни връзки

В Москва бе подписано споразумение за осъвременяване на спогодбата за пенсиите между България и Русия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди