изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 02:10 EEST
ПГЗ „ТОДОР РАЧИНСКИ - ДОМАКИН НА НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ "МЛАД ФЕРМЕР"    
Земеделие Професионална гимназия по земеделие „Тодор Рачински” в Генерал Тошево ще бъде домакин на националното състезание „Млад фермер 2016". То ще се проведе от 30 март до 1 април. До момента заявки за участие са подали над 25 отбора от цялата страна. Училището-домакин си поставя за цел през трите дни на надпреварата община Генерал Тошево да се превърне в агроцентър на страната, където ръка ще си подадат идеите на младите фермери, образованието и бизнесът.

    Регламентът на националното състезание „Млад фермер” включва три етапа, по време на които учениците ще демонстрират придобити практически знания и компетенции по растениевъдство, животновъдство, земеделска техника и практическото им прилагане в областта на фермерството. Всеки отбор на училищата-участници ще бъде представен от 3 ученици, които ще се състезават в съответните модули - Растениевъдство, Животновъдство и Механизация на селското стопанство. Състезателните дисциплини са: Разпознаване на семена от зърнено-житни, зърнено-бобови, технически и зеленчукови култури;  Резитба на нискостъблени лозя; Разпознаване на фуражи; Хигиена на млекодобива, подготовка на вимето за доене и доене; Агрегатиране и подготовка на навесен плуг ПН 4х25 за основна обработка на почвата (оран) на зададена дълбочина; Майсторско управление на трактор по предварително зададен маршрут.
    Агросъстезанието се организира от Министерството на образованието и науката в партньорство с Аграрен университет–Пловдив, за седма поредна година.
    Паралелно с това и предвид осъвременената спортна база, община Генерал Тошево е изявила намерение да приеме и финалите по баскетбол (V – VII клас) от Национални ученически игри 2016, които ще се проведат през месец юни. НДТ



 


Сходни връзки

ПГЗ „ТОДОР РАЧИНСКИ - ДОМАКИН НА НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ "МЛАД ФЕРМЕР" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди