изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-07-04 @ 17:47 EEST
АКТУАЛИЗИРАХА ПРАВИЛАТА ЗА ПРИЕМ В ДЕТСКИ ЯСЛИ И ГРАДИНИ В ДОБРИЧ    
Новини Актуализирани правила за прием в детските ясли и целодневните детски градини в Добрич публикува на сайта си Община Добрич. Заявления за прием на деца в общинските детски заведения се подават от 01 април до 31 май на всяка календарна година и важат само за децата, които навършват 3–годишна възраст в същата календарна година за ЦДГ и за децата до 3–годишна възраст за детска ясла. Заявления за постъпване във ІІ, ІІІ и ІV възрастова група в ЦДГ се подават целогодишно и приемът се осъществява при наличието на свободни места.

Изисква се единият родител или настойник, който е с постоянен или настоящ адрес в Добрич, са представи в детското заведение заявление  по образец, включващо трите имена на детето, ЕГН, постоянен адрес на родителите, телефон за връзка и е-mail адрес, ксерокопие от Акт за раждане на детето, което остава в детското заведение, както и оригинал за сверка. С личната си карта родителят удостоверява постоянен или  настоящ/ адрес. Трябва да се представи и документ, удостоверяващ заетостта на родителите или настойниците. Ако те работят по трудов или служебен договор представят документ от работодател, който е с изходящ №, мокър печат с подпис и ЕИК на фирмата. Ако са безработни, трябва да имат - актуален документ за регистрация от Бюрото по труда. Самоосигуряващите се родители представят заверено копие от Годишна данъчна декларация за предходната календарна година. Пенсионерите по болест без право на работа представят решение на НОИ, ако са по майчинство - служебна бележка от работодател или НОИ, а ако са студенти или специализанти - уверение от ВУЗ.
Приемът на документи се извършва от директора на детското заведение или от упълномощено със заповед от него лице.
При приема в общинските детски градини и детски ясли с предимство се приемат деца, чиито родители са с адресна регистрация в района, намиращ се в близост до детското заведение, деца със заболявания, които имат решение на ЛКК или ТЕЛК, деца от семейства, в които има други деца с тежки заболявания, деца, на които поне един от родителите е с инвалидност над 71%, от многодетни семейства с три и повече деца до 18г., деца – сираци или полусираци, както и второ и следващо дете, ако друго дете от семейството посещава в момента същото детско заведение. Предимство ползват и деца на родители студенти, докторанти или специализанти в редовна форма на обучение, както и тези, които са настанени за отглеждане в приемно семейство или са от специализирани институции и резидентни услуги.
Деца, които не ползват предимства, се приемат по реда на входящия номер.
Списъците с приетите деца в първите групи в детските градини и детските ясли се обявяват на 10 юни на видно място във всяко детско заведение. От 10 юни до 20 юни се извършва записване на новоприетите деца. До 30 юни на видно място в детските градини и детски ясли се изнасят списъци с незаетите места, ако има такива. При постъпване на децата в детски ясли и детски градини родителите заплащат депозитна такса.
Отписването на децата става по желание на родителите със заявление до директора, а при постъпване в първи клас децата се отписват от детските градини на 31 май. При детските ясли отписването става на 1 септември в годината, когато децата навършват 3–годишна възраст, или по желание на родителите преди този срок. НДТ

 


Сходни връзки

АКТУАЛИЗИРАХА ПРАВИЛАТА ЗА ПРИЕМ В ДЕТСКИ ЯСЛИ И ГРАДИНИ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди