изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 07:02 EEST
Общинският съвет утвърди програмата за управление на кмета на Добрич    
НовиниПрограмата за управление през мандата на кмета на Добрич Йордан Йорданов бе утвърдена днес от Общинския съвет.


Тя предвижда развитие и модернизация на инфраструктурата с цел повишаване на привлекателността на общината за живеене и инвестиции. Заложени са рехабилитация и доизграждане на канализационна мрежа и пречиствателни съоръжения за отпадни води, отговарящи на стандартите на ЕС  чрез реализация на проекта за водния цикъл. Предвижда се поетапно и навременно възлагане на работни проекти в съответствие с проект „Интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Добрич” в тясно сътрудничество с граждански и професионални организации.

Подобряване на инженерната и комуникационна инфраструктура, рехабилитация на уличната настилка и благоустройство на жилищните квартали ще се осъществи чрез проект „Рехабилитация и реконструкция на улична мрежа”. Заложена е също рехабилитация и реконстукция на улична мрежа и тротоари. В програмата е заложено  създаване на нова транспортна схема с преосмисляне на пътните връзки и стимулиране на алтернативите на автомобилното придвижване. Ще се реализират дейности по благоустрояване на жилищните квартали, включително и чрез Програмата за благоустрояване на обекти–общинска собственост с участие на местното население. „За екипа ни благоустрояването на кварталите не е въпрос само на инфраструктура, но и въпрос са култура. Създаването на по-добри битови условия възпитава ценности”, посочва кметът.

Програмата предвижда осигуряване на модерно, достъпно и качествено здравеопазване на жителите на община Добрич чрез финансово подпомагане на МБАЛ Добрич чрез целеви трансфери за закупуване на високотехнологична медицинска апаратура и оборудване. Предвидено е осигуряване на общински жилища за медицински специалисти с цел привличането им.

Друга мярка е разработване и изпълнение на програми по социално - значими заболявания и здравни проблеми, осигуряване на условия за развитие на еднодневната хирургия/амбулаторна процедура/ в ДКЦ 1 и ДКЦ 2, реновиране на материално-техническата база и стимулиране обновяването на медицинска апаратура чрез привличане на европейски, национални или общински средства.

За осигуряване на здравословна среда и нормално физическо и психическо развитие на децата ще се преструктурират на съществуващите детски ясли и благоустрояване на тяхната инфраструктура с цел обособяване на функционални зони за игра с различни съоръжения. Поетапна смяна на дограмата на детските заведения с цел осигуряване на топлинен комфорт на децата. Дооборудване на Детска млечна кухня и разработване на сезонно меню  с цел осигуряване подготовката на здравословна храна, съответстваща на възрастовите особености на децата, подпомагане дейността и контрол на здравни кабинети в училища и детски градини, са други мерки, залегнали в програмата.

В сферата на социалните дейности ще се цели осигуряването на достъпни и качествени услуги е пряко обвързано с насърчаване на социалното включване, промяна на модела на грижа за възрастните хора, осигуряване на равен и ефективен достъп до качествено здравеопазване за уязвимите групи, осигуряване на достъпна среда и др.

В сферата на образованието целта е съвременно общество акцентира върху въпросите за оптимизирането на устойчива среда в учебните заведения, приобщаване на децата с интелектуални затруднения и увреждания/деца със специални образователни потребности/, дефицитите в процеса на обучение и възпитание, наличието на маломерни паралелки и слети класове, ранното отпадане на ученици от училище, нуждата от модернизиране на материалната база, въпроса за оптимизиране на образователната  структура и инфраструктура за подкрепа на устойчиво местно развитие.

В областта на сигурността е заложено повишаване сигурността на гражданите, опазване на общинското и лично имущество, доизграждане на система за  видеонаблюдение за охрана на общинските училища и детски заведения. Предвижда се също изграждане на система за видеонаблюдение и контрол на възлови кръстовища, входно – изходни артерии и уязвими зони в град Добрич. Разработване  и  прилагане  на  система  за  ранна  превенция  на  детската  и ученическата престъпност и попадането под зависимости, разработване  и  прилагане  на  система  за  ранна  превенция  на  трафика на хора и създаване на общинска полиция са други задачи, залегнали в програмата.
 


Сходни връзки

Общинският съвет утвърди програмата за управление на кмета на Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди