изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:56 EEST
ПЛАН-ПРИЕМЪТ УТВЪРДЕН С ИЗВЕСТНИ КОРЕКЦИИ    
ОбразованиеМиналата седмица проектът за план прием в област Добрич е бил представен пред комисия в МОН. Той е утвърден, така, както е представен от РИО с определени корекции, коментира началникът на инспектората по образование в Добрич д-р Христо Боев.
Той уточни, че корекциите са минимални и реално комисията да няма забележки към предложения план-прием.

В отговор на въпрос д-р Боев потвърди, че корекциите касаят някои от предложените за закриване паралелки. Той заяви, че на този етап не е удачно повече да се говори по темата. Увери, че съответните училища, които тези корекции касаят, ще научат за промените и ангажимент на директорите ще бъде да изпълнят приема.
Д-р Боев потвърди, че става въпрос освен за Езикова гимназия „Гео Милев“, също и за СОУ „Св. Св. Климент Охридски“.
Припомняме, че според проекта, който Регионалният инспекторат по образование представи в МОН, трябваше да се закрият 4 от досега съществуващите профилирани паралелки.
Едната от тях е паралелката със засилено изучаване на немски език в ЕГ „Гео Милев”, паралелката „Търговия на едро и дребно” във Финансово-стопанската гимназия,  „Информационни технологии“ в ПМГ „Иван Вазов“, както и една паралелка в СОУ „Св. Климент Охридски”, където вместо предложените от директора три паралелки, РИО поиска те да са две, като се запазва цяла паралелка „Музика”, а втората ще е с две специалности – „Хореография” и „Изобразително изкуство”. НДТ
 


Сходни връзки

ПЛАН-ПРИЕМЪТ УТВЪРДЕН С ИЗВЕСТНИ КОРЕКЦИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.80 секунди