изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-11 @ 08:22 EEST
ДЕЦА УМИРАТ В НЕДОИМЪК, НО ИВАН ИСКРОВ ПОЛУЧАВАЛ ПО 20 000 ЛВ. НА МЕСЕЦ, ЗА СПОКОЙНО ИЗТОЧВАНЕ НА КТБ    
Новини Гняв предизвиква днешната информация, че Иван Искров като управител на БНБ е получавал 20 000 лв. месечна заплата, когато си е затварял безнаказано очите и така е фалирал КТБ. Още по-гневни са хората, че това се случва, когато деца умират, защото държавата няма за тях лекарства. Че пенсионери умират в мизерия заради окрадените им  пенсии. Че се затварят болници. Че всичко това е било проспано от мазниците в Народното събрание. Че всички тези банкови престъпления се изплащат от бъдещите пеленачета до умиращите в момента пенсионери с по 130-200 лв. пенсии за това, че са построили една държава, която вече 26 години се разграба законно от управляващите... Да ви таковам демокрацията, би казал баща ми бай Дяко, който си отиде от този свят щастлив, че не дочака т.нар. промени, т.е. унищожаването на България от лъжепатриоти е скопени държавнци.  Ето и информацията на blitz.bg за бачо Иванчо и дружина.   Димитър Дуков





Тлъста пачка: Иван Искров се облажвал с 20 бона на месец като шеф на БНБ


20 000 лева е било месечното възнаграждение на шефа на БНБ Иван Искров в периода януари - юни 2014 г., а подуправителите Димитър Костов, Калин Христов и Цветан Гунев са получавали съответно над 17 000 лева месечно. Заплатите им са формирани заедно с бонусите. Това стана ясно в кулоарите на парламента от информация, изнесена от Реформаторския блок.
За периода юли - декември 2014 г. заплатите им съответно са 17 000 за управителя и по 15 367 лева за подуправителите. Почти същото е възнаграждението им и за периода януари - юли 2015 г.

Според Мартин Димитров от РБ не е възможно управителят на БНБ да взема по-голяма заплата от тази на премиера, затова реформаторите отново ще внесат предложението си заплатата на шефа на БНБ да бъде равна на заплатата на председателя на Народното събрание. Според него допълнителни възнаграждения могат да се получават само за изключително добре свършена работа.

От РБ ще настояват финансовият министър Владислав Горанов да представи заданието, въз основа на което е подписан договора с фирмата "Аликс партнърс" за разследването в КТБ, за да се види какви клаузи за конфиденциалност има. Както и да стане ясно дали тя ще участва в събирането на кредити.

Реформаторите заявиха още, че настояват досегашния състав на КЗК да представи отчет за дейността, а към претендентите да оглавят новия й състав ще имат редица въпроси свързани с битките с монополите и картелите, както и мерките на пазарите за лекарства и горива.

Според реформаторите таванът на заплатите на членовете на всички регулаторни органи трябва да бъдат регламентирани, тъй като те са държавни органи.  http://www.blitz.bg

Румен Гечев: Не синдиците, а прокуратурата трябва да посочи виновните за КТБ

"Не е работа на синдиците да обясняват коx е виновен за КТБ. Това е мониторингов доклад, който е анализирал счетоводни баланси на фирмата. Не е тяхна работа да сочат с пръст кой е виновен, това е работа на прокуратурата", заяви депутатът от БСП Румен Гечев в кулоарите на парламента по повод на изнесения доклад за фалита на КТБ. Документът бе внесен вчера от финансовия министър Горанов, след дълга борба със синдиците от "Аликс Партнърс", които не искаха докладът да бъде оповестяван. Докладът не може да бъде преведен от английски на български, защото се губел смисъла и затова от информацията ще мога да се възползват единствено тези, които владеят отлично английски език. Дори и те обаче няма да имат право да изнасят информацията, с която са се запознали.

В допълнение Румен Гечев добави, че изтеклите пари от КТБ могат лесно да бъдат проследени и без доклада. "Кой е взел парите от банката се знае още преди две години. Съдебната система обаче не прави нищо по въпроса", каза още Гечев. Той отправи и апел към съдиите и прокурорите да се заемат с виновните и да се започват процесите. http://www.blitz.bg

Чобанов: Попитайте защо ДСБ имаха най-много депозити в КТБ

Мажоритарният собственик и акционерите на КТБ са основните виновни лица за това да се стигне до несъстоятелност". Това заяви за "Здравей, България" депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова. На въпроса кой е откраднал парите от КТБ, депутатът от ДПС Петър Чобанов отговори: "Цветан Василев е организирал цялата тази структура чрез свързани лица, за да може после банката да не притежава нищо, а той да има тези придобити активи" По думите му тайният доклад на Alixpartners Services UK LLP е професионално написан и доказва тезата, че има фирми-бушони, през които са преминавали кредитите, а в банката да няма никакво обезпечение.

"Ако видим сюжетните линии, които Цветан Василев разиграва и разказва в последните дни, от една страна ще видим, че наистина има кредити, които се дължат на банката от фирми, свързани с Пеевски и неговата майка. Но тези кредити са изплатени. Дори тяхната стойност наистина да е 150 милиона лева., това са 3% от целия кредитен портфейл на банката", подчерта Чобанов, който беше финансов министър в периода, в който банката фалира.

Той разкритикува ДСБ, които по думите му са имали депозит от над 2 милиони в банката, а в същото време "все търсят истината и все са морални стожери”.

Десислава Атанасова поясни, че тайният доклад за източването на КТБ може да бъде на разположение на депутатите само в секретната секция на Народното събрание и само на английски език, за да не се получат разминавания при превода. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

ДЕЦА УМИРАТ В НЕДОИМЪК, НО ИВАН ИСКРОВ ПОЛУЧАВАЛ ПО 20 000 ЛВ. НА МЕСЕЦ, ЗА СПОКОЙНО ИЗТОЧВАНЕ НА КТБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди