изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:33 EEST
ФАБРИКА ЗА МАКАРОНИ ПО ИТАЛИАНСКА ТЕХНОЛОГИЯ ЩЕ СТРОЯТ КРАЙ БДИНЦИ    
НовиниЗаявление за инвестиционно намерение, което предвижда край добричкото село Бдинци да бъдат построени фабрика за макаронени изделия, изцяло по италианска технология, зърнобаза и лаборатория е постъпило в община Добричка.


 За целта инвеститорът - варненската фирма "ИДА КОМЕРС ГРУП" ЕООД, желае да закупи няколко имота в землището на селото. За да стане това възможно, на сесия Общинският съвет вчера даде съгласие имотите да се разделят на части, съгласно действителното им предназначение, като се промени и начинът на трайно ползване на новообразуваните имоти. Варненската фирма предвижда да построи три силоза с обем 2 500 кубични метра всеки и сушилня. Във фабриката за  макарони ще се използват най-новите технологии за правене на паста - пълнозърнеста и от твърда пшеница, в различни форми и цветове. На входа ще бъде построена лаборатория за анализ и контрол на стоката, както и автокантар. За извършване на дейност по внос и износ на земеделска продукция в силозите, окачествяване на стоката, работа по производствената линия се предвижда да бъдат разкрити 20 постоянни работни места, изключително за местното население. Предвижда се инвестициите да са над 2 200 000 лева.
На заседанието общинските съветници дадоха съгласието си кметът Тошко Петков да участва в насроченото за 7 март заседание на Асоциацията по ВиК. Прието бе предложението на кмета община Добричка да отпусне 10 000 лева на Многопрофилната болница за активно лечение. Както НДТ писа, те ще бъдат изразходвани за закупуване на апаратура за Отделението по хемодиализа. ОбС отпусна 4 624 лева на ОУ "Христо Ботев" в село Стожер. Те ще бъдат изразходвани за оборудване на две класни стаи, които ще бъдат използвани за столово хранене. Решено бе да се финансира допълнително със средства  от собствени приходи на стойност 13 000 лева Центърът за социална рехабилитация и интеграция в село Стефаново с предоставяне на една услуга "Ранна интервенция на децата с увреждания". Дадено бе принципно съгласие за кандидатстване на община Добричка по Програмата за развитие на селските райони по мярка 7„Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“, подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“. ОбС гласува да бъде изплатен годишен членски внос за 2016 година в размер на 420 лева на Националната асоциация на председателите на Общинските съвети в Република България. Отпуснати бяха 1 600 лева за отбелязването на празника Тодоров ден в село Малка Смолница. Приети бяха анализ на потребностите от социални услуги в община Добричка и План за противодействие на тероризма, както и информации за състоянието на пожарната безопасност в населените места и обектите и дейността на РСПБЗН–Добрич, през 2015 година и за изпълнение на Програмата за управление и разпореждане с имотите – общинска собственост за м. г. Одобрена бе пазарна цена за учредяване право на пристрояване към съществуваща складова база на БЧК в село Победа.
Дискусии в залата предизвика предложението за извеждане от експлоатация на язовир „Вратарите“ в землището на едноименното село. Кметът Тошко Петков съобщи, че предстои ликвидацията на още няколко язовира. Стана ясно, че от всички 15 язовира на територията на общината само два са отдадени на концесия - "Плачи дол 1" и "Минково", към останалите няма интерес. Зам.-кметът Дико Иванов съобщи, че през м. г. приходите от тези две концесии са 2 400 лева. Кметският наместник на Вратарите Стефан Русев обясни, че към язовир "Вратарите" няма интерес, тъй като той през по-голяма част от годината е без вода. Вземането на решение за извеждане от експлоатация на язовир "Вратарите" бе отложено. НДТ


 


Сходни връзки

ФАБРИКА ЗА МАКАРОНИ ПО ИТАЛИАНСКА ТЕХНОЛОГИЯ ЩЕ СТРОЯТ КРАЙ БДИНЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди