изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:49 EEST
Откриха обновения Младежки център    
НовиниПосланикът на Норвегия у нас Гюру Катарина Викьор и кметът на Добрич Йордан Йорданов прерязаха лентата на Общинския младежки център, реновиран с подкрепата на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.




 „Във всяко надграждане трябва да помним миналото. Това, което е бил Младежкият дом за нашия град в годините назад, ние трябва да продължим да го надграждаме. Трябва да продължим да даваме условията, от които нашите деца имат нужда днес. Искам специално и искрено да благодаря на посланика на Норвегия, за партньорството, което има Община град Добрич, заедно с тях, за това, че реализирахме съвместно проекта и за предстоящите такива, които ще бъдат на дневен ред през 2017 г.“, каза кметът Йордан Йорданов и пожела успех на новия Младежки център.   
Гюру Катарина Викьор посочи, че това е първият път, в който посещава Добрич. „Имах възможността да се срещна с областния управител и кмета. Научих много за Добрич и региона. Много съм доволна, че на Младежкия център се гледа като на важен ресурс за развитието на младите хора от Добрич. Центърът в град Добрич е един от четирите , които са реновирани с финансиране от Норвегия, Исландия и Лихтенщайн чрез фондовете за безвъзмездна финансова помощ на Европейското икономическо пространство. Другите три центъра са в Стара Загора, Пловдив и Враца. Тези центрове работят в тясно сътрудничество със Съвета на Европа. Техните дейности са фокусирани върху културното образование, младежкото участие, социалното включване, активното гражданско участие и други важни теми. Изграждането на центровете е част от наша специална програма, която има за цел да помогне на българските деца и младежи в риск. Фондовете за безвъзмездна финансова помощ на ЕИП и по –специално за програмата „Деца и младежи в риск“. Фондовете на ЕИП за финансова помощ на държавите Норвегия, Исландия и Лихтенщайн, насочена към най-новите държави членки на ЕС, с която се цели намаляване на икономическите и социални различия в Европа. 15 програми в 15 приоритетни сектора са осъществени чрез тези фондове. Програмата „Деца и младежи в риск“ е една от тях и нейният бюджет е над 10 млн. евро, като Норвегия, Исландия и Лихтенщайн предоставят над 8,6 млн. евро. Работата ми с деца и младежи в риск е много близка до сърцето ми тема, защото смятам, че трябва да се работи именно с децата и младежите, за да си осигурим едно по-добро бъдеще“, каза посланикът.
В поздравителен адрес от името на министъра на образованието и науката Меглена Кунева, се посочва, че програмата, по която е финансиран проектът, има за цел да подпомогне и интегрира в общността младите хора в област Добрич, като им даде възможност да развият своите умения и компетенции посредством неформалното образование и обучение. Центърът се изгражда по високите стандарти на Съвета на Европа. Пожелавам ви успех в дейностите на центъра и в оспорвания процес за получаване знак за качество на Съвета на Европа“, се казва в поздравителния адрес.
При откриването бе посочено, че реализирането на този проект даде възможност за обновяване на базата, отговарящо на нуждите на младите с оглед новата реалност, в която те се развиват.  
Инвестицията в общинския младежки център в Добрич достига 1 269 000 евро. В рамките на проекта сградата е санирана, а достъпът до нея е улеснен с рампа за хора с увреждания. Младежкият център вече разполага с кампус с 35 легла. Обновена е и концертната зала, в която има съвременно оборудване за озвучаване и сценично осветление.
 


Сходни връзки

Откриха обновения Младежки център | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди