изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:07 EEST
ДОБРИЧ СЕ ТОПИ: ЗАКРИВАТ ЧЕТИРИ ГРУПИ В ДЕТСКИТЕ ЯСЛИ    
НовиниДобрич предприема действия за първия етап от преструктурирането на детските ясли, съобщи зам.-кметът по хуманитарни дейности д-р Емилия Баева. Тя припомни, че това се налага заради намаляващия брой на децата. Процесът на преструктуриране се обсъжда на срещи с КНСБ в Добрич.

По списък в шестте детски ясли има 440 деца, но реално детските заведения се посещават от 397 деца, поясни д-р Баева и уточни, че финансирането се извършва в зависимост от реалната посещаемост в групите.

След обсъждания с ръководствата на детските заведения и на КНСБ е решено от съществуващите 26 яслени групи в Добрич да останат 22. Ще бъдат намалени с по една групите в детските ясли с номера 2, 3, 4 и 6, посочи д-р Баева. В тази връзка ще бъде направена редукция на щата, който сега е около 130 щатни бройки, а ще останат 121. Реално съкратени ще бъдат седем души – шест детегледачи и един общ работник. Д-р Баева поясни, че кметският екип поема ангажимент те да бъдат насочени за работа в друга сфера, най-вероятно в социалните услуги.

На други 6-7 работещи в детските заведения, включително и един директор, предстои пенсиониране. Те ще останат на работа докато се пенсионират, увери още зам.-кметът.

Д-р Баева подчерта, че базата на детските ясли и градини в Добрич има достатъчно капацитет и нито едно дете, за което родителите желаят да посещава детска ясла, няма да остане неприето. НДТ

 


Сходни връзки

ДОБРИЧ СЕ ТОПИ: ЗАКРИВАТ ЧЕТИРИ ГРУПИ В ДЕТСКИТЕ ЯСЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди