изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:58 EEST
Велислава Дърева: За над 90% от българите 3-ти март е денят на нашето възкресение от 500 години кръв, смърт и гибел    
Общество София. За над 90% от българите 3-ти март е денят на нашето възкресение от 500 години кръв, смърт и гибел. Това заяви в предаването „Червена линия“ на Радио „Фокус“ журналистът Велислава Дърева. По думите й, натрапчивото твърдение, че няма робство е резултат на желанието да се внуши, че като няма робство, няма от какво да ни освобождава Русия. „На 3 март няма да празнуват само тези, които 25 години ни говорят, че няма робство“. Дърева подчерта и част от историческите факти: „В първото десетилетие на така нареченото „присъствие“ е унищожена 2/3 от българската нация. През еничарския корпус са преминали 5 милиона момчета, от тях минимум 3 милиона са български деца. Взимани са най-красивите, най-силните, най-здравите“, подчерта Велислава Дърева.

Тя припомни, че ние сме дали на Русия кирилицата и православието, а Русия на нас ни е дала свободата. „Това са изумителни взаимоотношения в историята и времето и само непочтени хора могат да отричат тези факти. Това са връзки, които и най-самоубийствената политика не може да унищожи“, коментира Велислава Дърева. По думите й за последните 25 години българските политици са направили и възможното, и невъзможното, за да съсипят отношенията ни с Русия. Тя обаче е категорична, че отношението на българския народ към Русия не може да бъде „изчегъртано“. „Правителствата идват и си отиват, народите остават и никой не може да им попречи да бъдат приятели и да се обичат“, добави още Велислава Дърева.

София. Кампанията срещу Ирина Бокова се движи от българските управляващи и тя тепърва започва. Това заяви в предаването „Червена линия“ на Радио „Фокус“ журналистът Велислава Дърева. По думите й, след като правителството е направило всичко възможно, за да попречи на кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН, сега външният министър на България вече изпраща инструкции до нашите посланици да работят срещу нея. „За съжаление ние нямаме нито политици, нито държавници, които да отстояват българските национални интереси“, коментира Дърева. Според нея независимата политика в ЕС и НАТО зависи от поведението на българските политици и държавници. Велислава Дърева е категорична, че страната ни не защитава националните си интереси по Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции както и по отношение на бежанците. „Целта на Трансатлантическото споразумение за търговия и инвестиции е тотално подчинение на ЕС на американските интереси и откъсване на Европа от Русия. Американският интерес много добре знае, че това е поредната възможност САЩ да определят политиката на европейския континент. Ситуацията е абсолютно същата и по отношение на бежанския проблем – никаква защита на българския национален интерес. В настоящия момент външната политика изисква висш дипломатически пилотаж, но тук в България не само че няма пилот в самолета, дипломатически самолет няма“, коментира Велислава Дърева. По думите й, политиката на българското правителство по отношение на санкциите срещу Русия е съвършено безотговорна. „Никой не може да задължи България по отношение на тези санкции. Много страни въобще не ги въвеждат, а други както ги смекчават така ще стигнат до тяхната отмяна. Поведението на българското правителство е тежко васално, служи на чужди интереси и тези интереси не са руски. Правителството работи с всички сили срещу българския интерес“, категорична е Дърева.
Според нея левицата винаги е имала най-правилното, най-почтеното отношение към Русия като държава и Русия като история.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Велислава Дърева: За над 90% от българите 3-ти март е денят на нашето възкресение от 500 години кръв, смърт и гибел | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди