изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:34 EEST
БИБЛИОТЕРАПИЯ В РБ "ДОРА ГАБЕ"    
КултураПоредната Библиотерапия за потребители на Дневен център за възрастни хора с увреждания към център за психично здраве „Д-р Петър Станчев” в Добрич се проведе във вторник в регионална библиотека "Дора Габе". Срещата бе посветена на Международния ден на жената 8 март.

В сектор Краезнание потребителите на Дневния център слушаха стихове, притчи и  разкази за жената, нейната сила и мъдрост, за любовта на майката, подкрепата и тихата ѝ всеотдайност. В рамките на срещата се преплитаха четене на текстове и събеседване между участниците, насочвано от специалист от Дневния център. Библиотекарите четоха стихове от Павел Матев, Петя Дубарова, Станка Пенчева, Елисавета Багряна, Веселин Ханчев, Драгни Драгнев, разказ на Николай Хайтов от сборника "Ключът на времето", красиви притчи и легенди за жената, литературно-критически текстове върху Обаятелния женски свят в Йовковото творчество.
Представителите на Дневен център за възрастни хора с увреждания подариха на библиотечните специалисти празнични картички, изработени ръчно от тях, с искрени благопожелания. Гостите разгледаха книгите, които са представени в библиотечната изложба, посветена на 3 март и 138 години от Освобождението на България.
Следващата библиотерапия в библиотеката ще бъде на 12 март на тема "Великите учени и техните открития". НДТ


 


Сходни връзки

БИБЛИОТЕРАПИЯ В РБ "ДОРА ГАБЕ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди