изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:09 EEST
ПРЕВЕДОХА ПЪРВИТЕ СУМИ НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СТРОИТЕЛИ НА СТАДИОНА В ШАБЛА    
НовиниВчера по сметките на две от фирмите, които през последните дни протестираха  заради неизплатени суми за извършена работа по ремонта на стадиона в Шабла, са постъпили първите суми за покриване на задълженията. Преведени са обаче общо 9 000 лева от дължимите на фирми от Каварна и Шабла 300 000 лева.

Макар сумата да е малка, все пак това е признание, че има такова задължение, коментира Илия Чакъров – собственик на едно от каварненските дружества „Логос“.
До днес трябва да е факт споразумение със старозагорската фирма, с което да бъдат определени сроковете, в които ще се изплатят и останалите суми.
Кметът на Община Шабла Мариян Жечев също оказва съдействие за уреждане на взаимоотношенията между дружества.
На 3 и 4 март каварненските фирми протестираха, като блокираха за кратко международния път към границата с Румъния. Вчера те излязоха на протест пред общината в Шабла. Бяха предупредили, че ако не бъдат преведени средства по сметките, Илия Чакъров, който е и с онкологично заболяване, ще обяви безсрочна гладна стачка.
Строителите настояват да получат близо 300 000 лева за приключилите ремонтни работи. Проектът "Развитие на спорта в община Шабла - реконструкция и доизграждане на стадион и парков комплекс" е реализиран с подкрепата на старата Програма за развитие на селските райони с ресурс от над 5 500 000 лева.
Кметът на Шабла Мариян Жечев вече обясни, че общината е извършила плащания по проекта на изпълнителя на строителните дейности, избран с обществена поръчка. По думите му общината може да се намеси в спора между дружеството и местните строители, наети като подизпълнители, само след санкция на съда.
Дирекция „Инспекция по труда“ извърши проверка. Тя установи, че макар фирмите от Каварна и Шабла да не са получили дължимите им суми за свършената работа, те нямат задължения към своите работници и служители. НДТ
 


Сходни връзки

ПРЕВЕДОХА ПЪРВИТЕ СУМИ НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СТРОИТЕЛИ НА СТАДИОНА В ШАБЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди