изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:51 EEST
Мария Захарова пак дава уроци по история на Даниел Митов    
По света Мария Захарова, говорителката на руското Министерството на външните работи коментира статията на българския външен министър Даниел Митов, наречена "Българската памет и история не се нуждаят от регулировчик", като я определи за провокативна и пълна с митове, предаде БНР.

Мария Захарова, говорителката на руското Министерството на външните работи коментира статията на българския външен министър Даниел Митов, наречена "Българската памет и история не се нуждаят от регулировчик", като я определи за провокативна и пълна с митове, предаде БНР.

Според нея сравнението на Русия с "регулировчик" е неуместно и провокативно. Това стана по време на официален брифинг, където тя - въпреки уважението си към високия му пост - не може да не отбележи, че констатира редица противоречия и провокационни моменти в текста му.

"Сравнението с регулировчик е доста неуместно. Никой в Русия не си е позволявал да има подобно неуважително отношение или менторски тон към българския народ", каза тя, цитирана от БНР.

Захарова коментира пасаж от статията на Даниел Митов, в който се говори, че в Руско-турската освободителна война са се присъединили украинци, белоруси и финландци, които са имали свои геополитически интереси. Тя коментира написаното, казвайки, че тези народи, през 1917 г. получават независимостта си именно от Москва, но в онзи момент те са били поданици на Руската империя и са участвали във военните действия, биейки се с руснаците и българите:

"В Русия не е прието загиналите да бъдат делени по национален признак".

Според нея не е вярно, че България е окупирана от СССР през 1944-1948 г., тъй като в Съюзническата комисия у нас е съставена от СССР, САЩ и Великобритания, които са вземали решения сами. Освен това българите отлично знаят, че са си живели много добре в периода 1944-1989 г., когато страната е имала голям успех в науката, икономиката, спорта и много други области, допълни Захарова. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Мария Захарова пак дава уроци по история на Даниел Митов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди