изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-05 @ 03:03 EEST
ХУДОЖНИЦИ ОТ ДОБРИЧ И ВАРНА СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ПРОЛЕТНА ИЗЛОЖБА    
Култура Пролетна изложба „Малък формат”, в която участват художници от Добрич и Варна, бе открита в Художествената галерия. В нея участват 51 автори, които представя над 80 работи. Представени са живописни творби, графика, малка пластика, рисунки. Това е първата съвместна изложба на художници от Добрич и Варна. Такава в нашия град бе организирана през есента с колегите им от Силистра.

Идеята за съвместната изложба възникна между мен и  Николай Русев от Варна по време на пленер в Босна, разказа за НДТ председателят на Дружеството на художниците в Добрич Божидар Тонев. Тя е малък формат, за да провокираме колегите с някакво ограничение в размера, сподели той. Двете дружества на художниците имат намерение да правят и други съвместни изложби. Добричките творци ще се представят във Варна и в други градове. Тонев сподели, че има идея с колеги от Констанца да направят съвместна изложба на художниците от цяла Добруджа.
„Малък формат” може да бъде разгледана до края на март. НДТ
 


Сходни връзки

ХУДОЖНИЦИ ОТ ДОБРИЧ И ВАРНА СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ПРОЛЕТНА ИЗЛОЖБА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди