изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:21 EEST
Международна научна конференция ще гостува в Добрич    
НовиниЗам.-кметът д-р Емилия Баева е участвала във Военна академия – София в организационния комитет за честването на сто години от Първата световна война и специално освобождението на Добруджа.


"Екипът на Общината се включи „в движение“, тъй като нашата община не беше отправила желание да участва. През януари написахме писмото. За наша радост, Военна академия се отзова и така Добрич също ще бъде включен в честванията, специално за международната научна конференция, която организира Военна академия", обясни д-р Баева. Съорганизатори са общините Благоевград, Тутракан и Добрич.
Конференцията ще се проведе между 4 и 7 октомври. На 3 октомври участниците ще пристигнат и ще бъдат настанени в София. Все още не е известно кои ще са те. Срокът за заявяване на докладите е до края на юни. До 1 септември комисия ще оцени докладите, за да прецени кои ще бъдат допуснати. Кои ще бъдат участниците в Добрич все още не се знае. Самата конференция ще е на 4 октомври във Военна академия. На 5 октомври тръгват три лъча – един към Добрич, един към Тутракан и един към Благоевград. Желанието на началника на военна академия е 50% от пленарните заседания, които бъдат представени в София, да бъдат представени и по места, като чрез изнасяне на пленарните заседания се цели да се засили интересът на българската общественост към отбелязването на събитието. Около 20 души ще очакваме на 5 октомври, ще ги настаним, ще им осигурим културна програма. Самата конференция в Добрич ще е на 6 октомври. Тя ще продължи  3 часа, предвидени са 11 доклада.  Ако има повече одобрени доклади, ще има паралелни сесии.
 


Сходни връзки

Международна научна конференция ще гостува в Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди