изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:58 EEST
Кръгла нула на стадион "Етихад"    
СпортОтборите на Манчестър Сити и Динамо Киев завършиха при нулево равенство в среща-реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига. След като победи с 3:1 в Киев, отборът от Манчестър се класира за следващата фаза.


Първото полувреме бе изключително скучно и неприятно за гледане и единственото с което ще се запомни са двете контузии на централните защитници на Манчестър Сити. Венсан Компани напусна терена в 6-тата минута, а Отаменди бе заменен в 22-рата минута на срещата.

Втората част не се различаваше много от първата. Положенията пред двете врати се брояха на пръстите на едната ръка, а най-чистото от тях бе гредата на Хесус Навас в 62-рата минута на мача.

Така отборът на Манчестър Сити се класира за първи път на 1/4 финал в Шампионската лига и очаква своя съперник в петък, когато ще бъде теглен жребият.

Двубоят започна в спокойно темпо. Манчестър Сити бе по-активният отбор в началото, но така и не успяваше да създаде нищо интересно пред вратата на Динамо Киев.

Не бяха изминали и 20 минути, а "гражданите" вече направиха две принудителни смени. Компани бе заменен от Мангала, а Отаменди от Демикелис.

Първата по-интересна ситуация в мача дойде чак след половин час игра. Яя Туре проби през центъра на терена, подаде надясно към Хесус Навас, който центрира остро към Серхио Агуеро, но нападателят на гражданите не успя да засече топката и тя излезе в аут.

Малко по-късно Агуеро пак пробва удар, този път от далечно разстояние, но отново изстрелът му бе неточен.

Така първите 45 минути преминаха в изключително спокойно темпо и единственото с което ще се запомнят са контузиите на двамата централни защитници на Манчестър Сити.

И второто полувреме започна така, както и първото. Играта се водеше предимно в центъра на терена, а зрителите по трибуните щяха да заспят.

След един час игра Яя Туре отправи хубав шут от пряк свободен удар, но топката премина на около метър от десния страничен стълб. В следващата атака и Агуеро стреля към вратата на Динамо, но ударът бе от много малък ъгъл и бе обречен на неуспех.

Най-чистото положение в мача дойде в 62-рата минута, когато Хесус Навас се озова на чиста позиция в наказателно поле и с хубав шут по земя натресе дясната греда на вратата пазена от Шовковски.

Четвърт час преди края на мача Яя Туре имаше възможност да обстрелва вратата на Динамо от границата на наказателното поле, но ударът му бе твърде лек и не бе проблем за вратаря на гостите.

До края срещата се доиграваше и положения за гол липсваха. Манчестър Сити за първи път в историята си се класира за 1/4-финалата фаза на турнира Шампионска лига.


Манчестър Сити - Динамо Киев 0:0

Манчестър Сити: Харт, Сабалета, Компани (Мангала - 6'), Отаменди (Демикелис - 20'), Клиши, Фернандо, Фернандиньо, Туре, Навас, Силва (Стърлинг - 79'), Агуеро

Динамо Киев: Шовковски, Антунеш, Драгович, Вида, Качериди, Велосо, Ярмоленко, Гармаш, Гусев, Буялски, Теодорчик (Гонзалес - 45')

http://www.gol.bg
 


Сходни връзки

Кръгла нула на стадион "Етихад" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.47 секунди