изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-05 @ 08:58 EEST
"Тримата тенори" от Барса пратиха Арсенал у дома    
СпортБарселона надви Арсенал с 3:1 на реванша от 1/8-финалите на Шампионската лига и така си гарантира мястото си в следващата фаза на турнира след общ резултат от двата мача 5:1.

В тази среща Луис Енрике заложи на много силен състав, като от него отсъстваше Пике, който е наказан. В състава на Арсенал също си личаха някои промени, като една от тях бе включването в титулярния състав на Иуоби.

Неймар даде аванс на гостите в 17-ата минута, но Елнени изравни с шеметен гол в 50-ата минута. Суарес при първата си по-очевидна ситуация реализира прекрасен гол в 65-ата минута. Меси също се разписа, след като бе точен в 88-ата минута. Така оформи крайния резултат.

Така Арсенал още няма победа на този стадион.

Противно на очакванията гостите започнаха с много добър голов шанс, след като Уелбек бе намерен в наказателното поле от Йозил, но ударът му от малък ъгъл не сполучи, тъй като Масчерано се намеси.

Домакините не наложиха домакински натиск и действаха предпазливо през първите минути.

Йозил пък имаше добър шанс пред себе си в 10-ата минута и отправи топовен удар от над 25 метра, но топката профуча покрай страничната греда.

Три минути след това Меси стреля от наказателното поле, но Кошчелни с глава успя да избие.

В 17-ата минута Оспина направи невероятно спасяване след удар на Меси. Аржентинецът си спря брилянтно топката в наказателното поле излязъл сам срещу вратаря, но колумбиецът с фантастичен рефлекс, с ръка, извади топката в корнер.

Минута след това обаче Неймар все пак откри резултата. Кариоката бе изведен прекрасно от Суарес в наказателното поле и след това от няколко метра прати топката в долния ляв ъгъл на излезлия да го пресрещне Оспина.

Домакините напълно поеха инициативата през следващите минути и си личеше, че тимът просто се забавлява на терена.

В 29-ата минута Неймар отправи силен удар по земя около точката на дузпата, но стражът на Арсенал бе безупречен.

Малко след това се създаде напрежение в наказателното поле на гостите, но не се стигна до нищо интересно.

В 38-ата минута Иуоби пробва късмета си от около границата на наказателното поле.

Секунди след това Арснал имаше страхотен голов шанс, но Елнени не успя да вкара от близка дистанция и топката рикошира в противников футболист.

В 40-ата минута и Алексис се размина с гола, след като ударът му с глава премина на сантиметри покрай страничната греда.

Лондончани продължиха с пропуските и към края на полувремето и Уелбек направи изключителен такъв. Излязъл сам срещу вратаря, той не успя да нацели вратата.

В края на полувремето Фламини бе заменен принудително от Коклен.

Малко след почивката Арсенал имаше много добър шанс да изравни резултата, но ударът на Иуоби от наказателното поле премина встрани вратата.

В 50-ата минута Елнени изравни резултата със страхотно попадение. Така египтянинът ознаменува с гол своя дебют в турнира на богатите с екипа на лондончани. Алексис видя своя съотборник точно на границата на наказателното поле, а след това халфът по страхотен начин насочи топката в горния ляв ъгъл и не остави шансове на противниковия вратар.

В 55-ата минута Оспина успя да спаси прекрасен удар на Меси от малък ъгъл, като по този начин предотврати чист гол.

Няколко минути след това Арсенал изпусна гола на обрата! Уелбек се озова на фантастична позиция в наказателното поле след груба грешка на Матийо. При опита си да вкара топката в мрежата от точката на дузпата обаче Масчерано го блокира, а това бе изключителен пропуск.

В 62-ата минута Меси опита късмета си от границата на наказателното поле, но ударът му не се получи.

Малко след това удар на Алексис Санчес по посока вратата бе блокиран.

В 65-ата минута Суарес вкара изумителен гол. След като преди това не направи почти нищо в мача той блесна. Уругваецът вкара прелестен гол с ефектно воле от странична ножица. Ударът бе от наказателното поле и топката първо срещна напречната греда, а след това влезе във вратата.

Две минути след това Уелбек нацели напречната греда след много мощен удар от наказателното поле.

В 79-ата минута Уолкът с глава не успя да насочи топката във вратата и в крайна сметка отбраната на домакините отново бе на висота, тъй като англичанинът бе блокиран.

В 88-ата минута Меси се разписа и на практика оформи крайния резултат. Той прехвърли елегантно Оспина, след като бе останал сам срещу него.

БАРСЕЛОНА - АРСЕНАЛ 3:1
1:0 Неймар 17
1:1 Елнени 50
2:1 Суарес 65
3:1 Меси 88

БАРСЕЛОНА: Тер Стеген, Алвеш, Масчерано, Матийо, Алба, Бускетс, Иниеста (72 - Серхи Роберто), Ракитич (77 - Арда), Меси, Неймар, Суарес

АРСЕНАЛ: Оспина. Бейерин, Габриел, Кошчелни, Монреал, Фламини (45 - Коклен) Фламини, Йозил, Иуоби,, Санчес, Уелбек

http://www.gol.bg
 


Сходни връзки

"Тримата тенори" от Барса пратиха Арсенал у дома | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди