изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:19 EEST
УПРАВЛЯВАЩИТЕ С НОВА КАСИЧКА ЗА ГЛОБИ: Разрешават остъклени балкони само ако са на целия блок, направените остават (обзор)    
ПарламентОстъкляването на балкони е разрешено, но само ако се извърши на всички тераси в блока. Тази промяна гласуваха окончателно депутатите с приемането на второ четене на промени в Закона за етажната собственост. Забраната ще важи само за бъдещи дейности и няма да засегне балкони, които вече са остъклени. С измененията депутатите забраниха и частичното саниране. Ако собственик на жилище реши да го изолира, трябва да убеди съседите в целия блок да извършват същото.

В текстовете е записано, че се забраняват всякакви ремонтни дейности и изменения на пространства, предназначени за общо ползване.

Депутати обясниха, че тези изисквания няма да важат за извършени подобни дейности преди гласуването на закона. Те дадоха пример с т.нар. клекшопове, които се намират в блокове. Те няма да бъдат задължени да прекратят работа.

Вътре в жилищата няма да може да се правят промени, които да нарушават устойчивостта на конструкцията или пожарната безопасност.

Депутатите решиха още дейността на управителя на блока да може да бъде заменена от наета фирма или професионален домоуправител.

За това ще е нужно съгласието на поне 67% от собствениците. В закона и досега имаше възможност да се наема фирма за дейността, но с нея трябваше да има и избран домоуправител от блока.

Глоби от 500 до 1000 лв. ще бъдат налагани на управителя на блока или управителния съвет, ако не са изпълнени изискванията за неотложен ремонт.

За това нарушение ще бъде санкциониран и кметът на общината или района - от 300 до 700 лв.

https://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

УПРАВЛЯВАЩИТЕ С НОВА КАСИЧКА ЗА ГЛОБИ: Разрешават остъклени балкони само ако са на целия блок, направените остават (обзор) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди