изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:47 EEST
Местим часовниците с час напред в утрото на 27 март /видео/    
Новини В последната неделя на март, преминаваме към лятно часово време. Това е система, въведена за спестяване на разходи за осветление чрез увеличаване на използването на дневна светлина. На 27 март, точно в 3 часа, ще трябва да сменим часовниците си с 1 час напред и да започнем да се наслаждаваме на по-дълги и слънчеви дни. Това се прави, с цел подсигуряване на по-добро съвпадане на часовете от светлата част на денонощието и активните часове за работа и училище.

Лятното часово време е най-често използвано в районите с умерен климат заради значителните изменения в съотношението светла/тъмна част от денонощието в зависимост от сезона от годината. Лятното часово време е въведено в България на 1 април 1979 година.

От 1979 година до 1996 година включително лятното време започва от 0 часа на последната неделя на март (или първата неделя на април) и продължава до 0 часа на последната неделя на септември (или първата неделя на октомври).

През 1997 и 1998 година лятното време започва в 3 часа на последната неделя на март и продължава до 3 часа на последната неделя на октомври. http://stzagora.bg



 


Сходни връзки

Местим часовниците с час напред в утрото на 27 март /видео/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди