изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:20 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР - 25.03.2016    
Ред и сигурностБЮЛЕТИН НА МВР - 25.03.2016


Бургас. Мъж и две жени са задържани по подозрение за производство на синтетични наркотици. На 23 март служители от бургаската областна дирекция предприели проверка в жилище в к-с «Изгрев». В апартамента, ползван от 30-годишната Д.К. и в присъствието на нейна 22-годишна позната, полицаите открили и иззели две стъклени колби, солна киселина, йод, 10 блистера от медикамент, тампони със специфична миризма, както и прекурсори, служещи за производство на синтетичен наркотик. Двете жени били задържани за срок до 24 часа. По-късно в хода на полицейски действия бил установен и задържан за срок от едно денонощие криминално проявеният К.П. /42 г./ от Бургас. В него униформените служители открили кутия от цигари, съдържаща  кристалообразно вещество /метамфетамин/. Проведени са допълнителни  оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия. Материалите, събрани до момента по случая са докладвани в Бургаска окръжна прокуратура. Работата по документиране на престъпната дейност на задържаните продължава.

Двама криминално проявени мъже - Н.Р. /21 г./, П.Г. /35 г/ и две момчета - на 17 и 14 години, са задържани за серия от домови кражби в квартал „Меден рудник“. Групата била засечена при проведени оперативни действия от служители на Четвърто районно управление. Според събраните до момента данни групата последователно е задигнала печки за дърва, варел, градински инструменти и система за домашно кино от вилни къщи, намиращи се в квартала. Вещите, предмет на престъплението, са открити от униформените полицаи и са иззети. Работата по пълното документиране на престъпната дейност на четиримата продължава.

В. Търново. Над два тона спирт иззеха служители на областната дирекция от гараж в града. Операцията е проведена съвместно от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” и Агенция „Митници”
Снощи около 22 часа при провеждане на специализирана полицейска операция за противодействие разпространението на акцизни стоки без бандерол е извършена проверка в обект в индустриалната зона на областния град. При проверката се оказало, че помещението се  използва от 48-годишния С. С. В гаража проверяващите открили 200 пластмасови туби, с вместимост от по 10 и 11 литра, съдържащи безцветна течност с мирис на алкохол. При извършено полево замерване е констатирано, че течността е с 95% алкохолно съдържание. Общото й количество възлиза на 2010 литра. Намерената стока е иззета. По случая е започнато административно производство в ТМУ – Свищов. 

Варна. Служители на „Икономическа полиция” при областната дирекция заловиха 160 кг нарязан тютюн без бандерол. При специализирана полицейска операция били извършени проверки и претърсвания на различни адреси в града. В един от проверяваните складове, униформените служители открили акцизната стока без бандерол и пакетирана в найлонови торби. Стойността на нарязания тютюн  е за около 24 320 лв. В помещението имало и теглилка за мерене, ароматизатори, както и етикети на различни марки тютюн. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 234, ал. 1 от Наказателния кодекс. Материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура - Варна. За срок от 24 часа е задържан единият от ползвателите на склада – криминално проявеният Н.Ж. /47 г./. Работата по случая продължава.

Кюстендил. Вчера при извършени процесуални действия в павилион и помещение, обособено  като магазин,  криминалисти открили и иззели 2679 къса цигари от различни марки без български акцизен бандерол. Полицаите намерили още две чужди лични карти, три банкови карти, 2290 евро и 6230 лв. По случая е започнато досъдебно производство за извършено престъпление против данъчната система. Работата по случая продължава.

София -  област. Извършители на взломна кражба са задържани и обвинени след бързо разследване на полицаи от Сливница. На 18 март в РУ- Сливница било образувано досъдебно производство по повод извършена кражба на преносим компютър от офиса на фирма в града. След активни издирвателни и процесуално- следствени действия криминалистите влезли в дирите на извършителите- Х.С./24г./- криминално проявен от София, Б.Д./22г./ от София и 16- годишен криминално проявен младеж от ботевградското село Врачеш. В хода на проведеното разследване са събрани достатъчно доказателства за виновността на столичаните в извършване на престъпното посегателство. На 24 март те са привлечени в качеството на обвиняеми. На Х.С. е наложена 72- часова мярка за неотклонение „задържане под стража“, а на съучастника му- „подписка“.

Пловдив. Специализирана операция за ограничаване разпространението на акцизни стоки без бандерол е проведена вчера в Асеновград. В акцията са участвали служители на районното управление и представители на Агенция Митници. Конфискувани са общо 5420 къса цигари, 11800 гилзи и 17 килограма тютюн. Контрабандната стока била открита при процесуални и следствени действия на три частни адреса и в лек автомобил “Пежо”. По случаите са образувани бързи производства по чл. 234, ал. 1 от НК срещу три жени от града, на възраст между 30 и 62 години. За същото престъпление същия ден в Шесто РУ е започната предварителна проверка срещу 59-годишния И.К., който бил засечен да носи 740 нелегални цигари на ул. “Калина” в Пловдив. 

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР - 25.03.2016 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди