изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:04 EEST
ЛИЧНИТЕ ЛЕКАРИ РЕШАВАТ КОГА ЩЕ ПРОТЕСТИРАТ    
ЗдравеЛични лекари от Добрич предвиждат да излязат на протест, като днес те ще решат кога това ще стане, съобщи председателят  на Районната лекарска колегия д-р Галя Василева.  Недоволството на джипитата е и срещу служебно наложения рамков договор. Те настояват наредбите, заложени в него да се преработят.

В писмото си от сдружението на общопрактикуващите лекари настояват да не влиза в сила проектът за решение на НЗОК за "служебен" Национален рамков договор, а да остане в сила сега действащият договор. Обсъждането на всички теми, свързани с общопрактикуващите лекари /ОПЛ/, да стане на високо експертно ниво между ръководствата на МЗ и на сдружението, под контрола на премиера, се посочва в писмото.
Според д-р Василева, в тези наредби има много бумащина, което затруднява работата им с пациентите. Всичко, което идва от Министерството на здравеопазването, съдържа в себе си излишна бумащина.
Всяка година с новия рамков договор договаряме нови неща. Идеята тази година той да бъде подписан през април беше именно тази да можем през тези месеци да се постигнат договорености, които да позволят да сключим договор поне за следващите три години, но отново не се случи, обясни д-р Василева.
По думите й, няма как един чиновник да разбере работата на лекарите.  Лекарите не искат пациентите да бъдат заблуждавани и да носят отговорност за лъжите на други хора. На джипитата им е трудно да защитават пациентите от недомислиците в системата.
Имаше обещания за много направления, пари за медико-диагностична дейност, но не вярвам. Защото вече толкова години се случва така, че още през октомври започваме да черпим от бюджета за следващата година, коментира д-р Василева. НДТ


 


Сходни връзки

ЛИЧНИТЕ ЛЕКАРИ РЕШАВАТ КОГА ЩЕ ПРОТЕСТИРАТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.33 секунди