изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:49 EEST
Интерфакс: Руският министър на отбраната е провел телефонен разговор с колегите си от Армения и Азербайджан    
По светаМосква. Руският министър на отбраната Сергей Шойгу днес е провел телефонен разговор с колегите си от Армения и Азербайджан във връзка с изострянето на карабахския конфликт, предаде Интерфакс.

В рамките на разговора е била подчертана необходимостта за „неотложни мерки за стабилизирането на ситуацията в конфликтната зона“.
През нощта в Нагорни Карабах започнаха сражения. Властите в Армения и Азербайджан се обвиниха едни други за началото на въоръжените действия.
Москва. Руският президент Владимир Путин е силно обезпокоен от информацията за бойни действия по линията на съприкосновение в Нагорни Карабах. Това заяви пред журналисти говорителят на държавния глава Дмитрий Песков, цитиран от РИА Новости.
„Президентът Путин призовава страните в конфликта към незабавно прекратяване на огъня и сдържаност“, подчертал е Песков.
Руският лидер „съжалява, че ситуацията отново е стигнала до въоръжени сблъсъци“.
„Напоследък както в тристранната група Русия-Армения-Азербайджан, така и в международен план бяха предприети редица енергични усилия за окончателното разрешаване на конфликта“, отбелязал е Песков.
Ереван. Диверсионна група на азербайджанската армия е била унищожена на територията на непризнатата Нагорнокарабахска република, предаде Интерфакс, като се позовава на изявление на арменското министерство на отбраната.
Ведомството твърди, че е получило информацията от карабахското министерство на отбраната и според нея азербайджанската група се е намирала край селището Левонарх. Част от групата е унищожена, а друга е избягала от мястото.
Баку. Азербайджанското министерство на отбраната заяви, че сраженията в оспорвания регион Нагорни Карабах продължават, предаде Интерфакс. Ведомството е уточнило, че чрез точни огневи удари армията е унищожила военна техника и жива сила на „врага“.
Армения и властите в непризнатата Нагорнокарабахска република обвиниха Азербайджан за началото на сраженията, докато Азербайджан хвърли вината върху арменските сили.

http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Интерфакс: Руският министър на отбраната е провел телефонен разговор с колегите си от Армения и Азербайджан | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди